KBC heeft een akkoord bereikt met de Duitse groep Talanx over de verkoop van zijn Poolse verzekeringsdochter Warta. Talanx betaalt 770 miljoen euro.

Dat meldt KBC. De transactie versterkt de Tier 1-ratio van de Belgische bank-verzekeraar met iets minder dan 0,7 procent en zal een positieve impact van circa 0,3 miljard euro hebben op het resultaat van KBC.

De transactie moet nog de goedkeuring krijgen van de toezichthouders en zal vermoedelijk afgerond worden in de tweede helft van dit jaar. De verkoop past in de door Europa opgelegde heroriëntering van KBC na de ontvangen overheidssteun.

'Aantrekkelijke prijs'

KBC-topman Jan Vanhevel is tevreden over de verkoop. "Zelfs in een uiterst uitdagend macro-economisch klimaat en in erg volatiele marktomstandigheden zijn we erin geslaagd een van de belangrijkste desinvesteringsdossiers tot een goed einde te brengen tegen een aantrekkelijke prijs", zegt hij in het persbericht.

Warta is de op een na grootste verzekeraar in Polen met een marktaandeel van zowat 8,1 procent en 1,5 miljoen klanten. Er werken ruim 2.700 mensen.

Voor Talanx, de op twee na grootste verzekeraar van Duitsland, was Polen al een belangrijke markt. De groep zet in op de markten in Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika. (Belga/KVDA)

KBC heeft een akkoord bereikt met de Duitse groep Talanx over de verkoop van zijn Poolse verzekeringsdochter Warta. Talanx betaalt 770 miljoen euro. Dat meldt KBC. De transactie versterkt de Tier 1-ratio van de Belgische bank-verzekeraar met iets minder dan 0,7 procent en zal een positieve impact van circa 0,3 miljard euro hebben op het resultaat van KBC. De transactie moet nog de goedkeuring krijgen van de toezichthouders en zal vermoedelijk afgerond worden in de tweede helft van dit jaar. De verkoop past in de door Europa opgelegde heroriëntering van KBC na de ontvangen overheidssteun. 'Aantrekkelijke prijs' KBC-topman Jan Vanhevel is tevreden over de verkoop. "Zelfs in een uiterst uitdagend macro-economisch klimaat en in erg volatiele marktomstandigheden zijn we erin geslaagd een van de belangrijkste desinvesteringsdossiers tot een goed einde te brengen tegen een aantrekkelijke prijs", zegt hij in het persbericht. Warta is de op een na grootste verzekeraar in Polen met een marktaandeel van zowat 8,1 procent en 1,5 miljoen klanten. Er werken ruim 2.700 mensen. Voor Talanx, de op twee na grootste verzekeraar van Duitsland, was Polen al een belangrijke markt. De groep zet in op de markten in Centraal- en Oost-Europa en Latijns-Amerika. (Belga/KVDA)