In een persbericht meldt KBC dat KBC Asset Management UK, dat een vermogen beheert van 755 miljoen pond, de laatste jaren "erg positieve resultaten kon neerzetten", maar niet langer beschouwd werd als onderdeel van de kernstrategie van de KBC-groep.

"De invloed van de management buy-out op de winst en het kapitaal van KBC is, gezien de omvang van de activiteiten, verwaarloosbaar", luidt het. Bij een management buy-out wordt een bedrijf overgenomen door de managers van dat bedrijf.

De 18 personeelsleden van KBC Asset Management UK blijven in dienst bij bij de nieuw gecreëerde vennootschap, die de naam Lothbury Investment Management Limited krijgt.

In een persbericht meldt KBC dat KBC Asset Management UK, dat een vermogen beheert van 755 miljoen pond, de laatste jaren "erg positieve resultaten kon neerzetten", maar niet langer beschouwd werd als onderdeel van de kernstrategie van de KBC-groep. "De invloed van de management buy-out op de winst en het kapitaal van KBC is, gezien de omvang van de activiteiten, verwaarloosbaar", luidt het. Bij een management buy-out wordt een bedrijf overgenomen door de managers van dat bedrijf.De 18 personeelsleden van KBC Asset Management UK blijven in dienst bij bij de nieuw gecreëerde vennootschap, die de naam Lothbury Investment Management Limited krijgt.