KBC Concord werd opgericht in december 2007 als een Taiwanese joint venture tussen KBC AM (55,46 procent), Concord Securities (25 procent) en een groep Taiwanese minderheidsaandeelhouders. KBC Concord beschikt op dit moment over ongeveer 6 miljoen euro aan activa en telt 18 medewerkers.

KBC meldt dat de beslissing voor de verkoop van het belang kadert in "de verdere uitvoering van de geüpdate strategie van de KBC-groep". De groep wil zich richten op particulieren, kmo's en midcaps op zijn kernmarkten in België en Centraal- en Oost- Europa.

KBC voegt eraan toe dat "het effect van de verkoop op de winst en het kapitaal van de KBC-groep, gezien de omvang en de aard van de activiteiten, niet substantieel is".

De transactie moet wel nog worden goedgekeurd door de toezichthouder.

KBC Concord werd opgericht in december 2007 als een Taiwanese joint venture tussen KBC AM (55,46 procent), Concord Securities (25 procent) en een groep Taiwanese minderheidsaandeelhouders. KBC Concord beschikt op dit moment over ongeveer 6 miljoen euro aan activa en telt 18 medewerkers. KBC meldt dat de beslissing voor de verkoop van het belang kadert in "de verdere uitvoering van de geüpdate strategie van de KBC-groep". De groep wil zich richten op particulieren, kmo's en midcaps op zijn kernmarkten in België en Centraal- en Oost- Europa. KBC voegt eraan toe dat "het effect van de verkoop op de winst en het kapitaal van de KBC-groep, gezien de omvang en de aard van de activiteiten, niet substantieel is".De transactie moet wel nog worden goedgekeurd door de toezichthouder.