De kwartaalwinst van 392 miljoen euro bedraagt aanzienlijk minder dan de 510 miljoen euro die een jaar eerder werd geboekt, maar het resultaat van de eerste drie maanden van vorig jaar was dan ook opmerkelijk.

De bank-verzekeraar klopt in het begin van dit jaar wel de analistenverwachtingen van 304 miljoen euro. De sterke start komt er ondanks hoge bankenheffingen (335 miljoen euro), stipt KBC aan.

"De winst in het eerste kwartaal van 2016 is het resultaat van stabiele totale opbrengsten van onze traditionele bedrijfsactiviteiten, lagere operationele kosten, hogere upfront geboekte bankenheffingen en een erg laag niveau van waardeverminderingen op kredieten".

KBC kon zowel het aantal verleende kredieten als de toevertrouwde deposito's opkrikken in de meeste landen. In België ging het om een toename van de verleende kredieten met 1 procent in een kwartaal, terwijl de deposito's met 3 procent zijn gestegen. België nam 209 van de 392 miljoen euro winst voor zijn rekening. (Belga/BO)

De kwartaalwinst van 392 miljoen euro bedraagt aanzienlijk minder dan de 510 miljoen euro die een jaar eerder werd geboekt, maar het resultaat van de eerste drie maanden van vorig jaar was dan ook opmerkelijk. De bank-verzekeraar klopt in het begin van dit jaar wel de analistenverwachtingen van 304 miljoen euro. De sterke start komt er ondanks hoge bankenheffingen (335 miljoen euro), stipt KBC aan. "De winst in het eerste kwartaal van 2016 is het resultaat van stabiele totale opbrengsten van onze traditionele bedrijfsactiviteiten, lagere operationele kosten, hogere upfront geboekte bankenheffingen en een erg laag niveau van waardeverminderingen op kredieten". KBC kon zowel het aantal verleende kredieten als de toevertrouwde deposito's opkrikken in de meeste landen. In België ging het om een toename van de verleende kredieten met 1 procent in een kwartaal, terwijl de deposito's met 3 procent zijn gestegen. België nam 209 van de 392 miljoen euro winst voor zijn rekening. (Belga/BO)