Analisten hielden gemiddeld rekening met een kwartaalwinst van 605 miljoen euro. De winst ligt wel lager dan een jaar geleden, toen KBC in het derde kwartaal 701 miljoen euro nettowinst boekte.

De divisie België was goed voor een nettowinst van 368 miljoen euro, terwijl Tsjechië 159 miljoen euro bijdroeg aan de winst van KBC, en de andere internationale markten 85 miljoen euro. KBC kon de nettorente-inkomsten 3 procent doen stijgen tot 1,174 miljard euro. Ook dat is duidelijk beter dan analisten hadden verwacht.

De bank-verzekeraar verwacht 'solide rendementen' in alle divisies, luidt het in de prognoses van de bank zelf.

Op Euronext Brussel klom het aandeel na de publicatie van de kwartaalresultaten ruim 3 procent hoger. Omstreeks 15u noteert het KBC-aandeel 2,2 procent hoger tot 66,90 euro.

Analisten hielden gemiddeld rekening met een kwartaalwinst van 605 miljoen euro. De winst ligt wel lager dan een jaar geleden, toen KBC in het derde kwartaal 701 miljoen euro nettowinst boekte. De divisie België was goed voor een nettowinst van 368 miljoen euro, terwijl Tsjechië 159 miljoen euro bijdroeg aan de winst van KBC, en de andere internationale markten 85 miljoen euro. KBC kon de nettorente-inkomsten 3 procent doen stijgen tot 1,174 miljard euro. Ook dat is duidelijk beter dan analisten hadden verwacht. De bank-verzekeraar verwacht 'solide rendementen' in alle divisies, luidt het in de prognoses van de bank zelf.Op Euronext Brussel klom het aandeel na de publicatie van de kwartaalresultaten ruim 3 procent hoger. Omstreeks 15u noteert het KBC-aandeel 2,2 procent hoger tot 66,90 euro.