Door de beslissing van de rechter kan KBC het dividend van 0,75 euro bruto per aandeel zoals gepland uitgekeren op 6 mei. KBC zegt "akte te nemen" van de beslissing in kort geding. Het dividend was goedgekeurd tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 28 april. In totaal wordt 258 miljoen euro uitgekeerd, of omgerekend 20 procent van de winst.

Het kort geding was opgestart door de activistische belegger Erik
Geenen. Geenen vindt het ongeoorloofd dat de bank-verzekeraar een dividend zou uitkeren zolang de staatssteun niet wordt terugbetaald.

Door de beslissing van de rechter kan KBC het dividend van 0,75 euro bruto per aandeel zoals gepland uitgekeren op 6 mei. KBC zegt "akte te nemen" van de beslissing in kort geding. Het dividend was goedgekeurd tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering op 28 april. In totaal wordt 258 miljoen euro uitgekeerd, of omgerekend 20 procent van de winst.Het kort geding was opgestart door de activistische belegger Erik Geenen. Geenen vindt het ongeoorloofd dat de bank-verzekeraar een dividend zou uitkeren zolang de staatssteun niet wordt terugbetaald.