KBC heeft het derde kwartaal afgesloten met een onderliggende winst van 460 miljoen euro. De groep presteerde goed in België en Centraal- en Oost-Europa. In het derde kwartaal vorig jaar boekte KBC nog een onderliggend verlies van 248 miljoen euro.

De onderliggende resultaten houden geen rekening met uitzonderlijke elementen die niet behoren tot de gewone bedrijfsuitoefening, zoals de stijging van de waarde van de CDO's in de portefeuille met 0,3 miljard euro. De nettowinst volgens de International Financial Reporting Standards (IFRS) bedroeg 531 miljoen euro.

Thuismarkten

Volgens KBC is de groei van de bedrijfsopbrengsten te danken aan de goede commerciële prestaties in de thuismarkten van België en Centraal- en Oost-Europa.

De nettorente-inkomsten bleven wel krimpen. De kredieten en deposito's in de kernmarkten bleven dan weer aan een goed tempo groeien. Verder bleven de commerciële verzekeringsresultaten goed.

Risicoblootstelling afgebouwd KBC zegt dat het zijn risicoprofiel verder verlaagd heeft door de blootstelling aan overheidsobligaties van Zuid-Europese landen te verkleinen en de winstvolatiliteit door CDO-posities verder af te bouwen.

De bank-verzekeraar benadrukt dat zijn liquiditeit en solvabiliteit verbeterd werd.

Staatssteun

Ten slotte zegt KBC dat het inspanningen blijft leveren om de 4,67 miljard euro staatssteun voor eind 2013 terug te betalen, zoals bepaald door Europa. "Een groot deel daarvan" wil het voor eind 2012 terugbetalen. (Belga/KVDA)

KBC heeft het derde kwartaal afgesloten met een onderliggende winst van 460 miljoen euro. De groep presteerde goed in België en Centraal- en Oost-Europa. In het derde kwartaal vorig jaar boekte KBC nog een onderliggend verlies van 248 miljoen euro. De onderliggende resultaten houden geen rekening met uitzonderlijke elementen die niet behoren tot de gewone bedrijfsuitoefening, zoals de stijging van de waarde van de CDO's in de portefeuille met 0,3 miljard euro. De nettowinst volgens de International Financial Reporting Standards (IFRS) bedroeg 531 miljoen euro. Thuismarkten Volgens KBC is de groei van de bedrijfsopbrengsten te danken aan de goede commerciële prestaties in de thuismarkten van België en Centraal- en Oost-Europa. De nettorente-inkomsten bleven wel krimpen. De kredieten en deposito's in de kernmarkten bleven dan weer aan een goed tempo groeien. Verder bleven de commerciële verzekeringsresultaten goed. Risicoblootstelling afgebouwd KBC zegt dat het zijn risicoprofiel verder verlaagd heeft door de blootstelling aan overheidsobligaties van Zuid-Europese landen te verkleinen en de winstvolatiliteit door CDO-posities verder af te bouwen. De bank-verzekeraar benadrukt dat zijn liquiditeit en solvabiliteit verbeterd werd. Staatssteun Ten slotte zegt KBC dat het inspanningen blijft leveren om de 4,67 miljard euro staatssteun voor eind 2013 terug te betalen, zoals bepaald door Europa. "Een groot deel daarvan" wil het voor eind 2012 terugbetalen. (Belga/KVDA)