De verkoop van de Aziatische derivatenactiviteiten past in de geplande afbouw van KBC's Financial Products-tak. De bank-verzekeraar verkoopt zijn activiteiten Global Convertibles en Asian Equity Derivatives voor een totaalbedrag van zo'n 1 miljard dollar aan de Japanse zakenbank Daiwa Capital Markets.

Met de transactie kan KBC 0,2 miljard dollar (159,4 miljoen euro) aan kapitaal vrijmaken. De verkoop zal wel een impact hebben op de toekomstige winstcijfers van de groep. De Aziatische derivatenactiviteiten die nu van de hand worden gedaan, waren de voorbije twee jaar goed voor ongeveer 2 procent van de onderliggende nettowinst van de groep.

Dichter bij huis verkoopt KBC ook de in België gevestigde herverzekeringsgroep Secura aan de Australische herverzekeraar QBE. Die laatste betaalt 267 miljoen euro, aangevuld met de nettowinst en de winsten die Secura bij de afronding van de deal zal geboekt hebben op zijn tradingportefeuille. KBC verwacht hiermee 139 miljoen euro aan kapitaal vrij te kunnen maken.

De verkoop van de Aziatische derivatenactiviteiten past in de geplande afbouw van KBC's Financial Products-tak. De bank-verzekeraar verkoopt zijn activiteiten Global Convertibles en Asian Equity Derivatives voor een totaalbedrag van zo'n 1 miljard dollar aan de Japanse zakenbank Daiwa Capital Markets. Met de transactie kan KBC 0,2 miljard dollar (159,4 miljoen euro) aan kapitaal vrijmaken. De verkoop zal wel een impact hebben op de toekomstige winstcijfers van de groep. De Aziatische derivatenactiviteiten die nu van de hand worden gedaan, waren de voorbije twee jaar goed voor ongeveer 2 procent van de onderliggende nettowinst van de groep. Dichter bij huis verkoopt KBC ook de in België gevestigde herverzekeringsgroep Secura aan de Australische herverzekeraar QBE. Die laatste betaalt 267 miljoen euro, aangevuld met de nettowinst en de winsten die Secura bij de afronding van de deal zal geboekt hebben op zijn tradingportefeuille. KBC verwacht hiermee 139 miljoen euro aan kapitaal vrij te kunnen maken.