KBC lanceert in 2015 KBC Brussels, een nieuw apart merk voor de hoofdstad, dat 'het specifieke kosmopolitische karakter van Brussel zal weerspiegelen en beter aan de noden van zijn bevolking zal beantwoorden', luidt het in een persbericht. Via het nieuwe merk wil KBC 'het volledige en momenteel onvoldoende aangeboorde potentieel van Brussel efficiënter benutten'.

Tot vandaag is KBC in Brussel actief onder het KBC- en het CBC-logo (de Franstalige tak). Met KBC Brussels krijgen retail- en kmo-klanten 'één geïntegreerd bankverzekeringsproduct- en dienstenaanbod'. Concreet worden de huidige KBC/CBC-kantoren geherpositioneerd, en zullen nieuwe innovatieve kantoorconcepten worden geïntroduceerd. Streefdoel? 40.000 nieuwe klanten in de hoofdstad tegen 2020.

Wallonië

Behalve in de hoofdstad wil de bank-verzekeraar ook de activiteiten in Wallonië uitbreiden. Het is de bedoeling dat CBC vanaf 2015 niet alleen zijn aanwezigheid, maar ook zijn toegankelijkheid en dienstverlening in Wallonië gaat uitbreiden. Tegen 2020 wordt gemikt op 39.000 nieuwe klanten in Wallonië.

Om dat streefdoel te bereiken worden acht nieuwe kantoren geopend, tien bestaande bankkantoren krijgen een andere locatie, en er komen ook acht nieuwe verzekeringsagentschappen bij. Dat heeft positieve gevolgen voor de werkgelegenheid. Als alles volgens plan verloopt, neemt het aantal voltijdse werknemers in Wallonië toe met 90 in de bankkantoren, en met 14 in de verzekeringsagentschappen.

Kernlanden

KBC Groep wil uiterlijk tegen 2017 in de andere vier kernlanden (Tsjechië, Hongarije, Slovakije en Bulgarije) een geïntegreerd 'distributiemodel creëren dat commerciële synergieën mogelijk maakt'. Overnames behoren daarbij tot de mogelijkheden. Voor KBC Ierland, waar de KBC bank- maar geen verzekeringsactiviteiten telt, is het de bedoeling vanaf 2016 winstgevend te worden.

Dividend

KBC had dinsdag ook iets te melden over het dividend voor de aandeelhouders. Vanaf 2016 zou minstens de helft van de winst worden uitgekeerd aan de aandeelhouders, maar dan wel 'inclusief de coupon op de overheidssteun en uitstaande Additional Tier 1instrumenten'. Zijn er geen waardevolle investeringsmogelijkheden, dan kan de uitkeringsratio meer bedragen dan 50 procent. In een toelichting bij de jaarresultaten van 2013 raakte eerder al bekend dat KBC voor 2013 en 2015 geen dividend uitkeert. Voor het boekjaar 2014 wil de bank -verzekeraar in mei 2015 een brutodividend van maximaal 2 euro per aandeel uitkeren. (BO)

KBC lanceert in 2015 KBC Brussels, een nieuw apart merk voor de hoofdstad, dat 'het specifieke kosmopolitische karakter van Brussel zal weerspiegelen en beter aan de noden van zijn bevolking zal beantwoorden', luidt het in een persbericht. Via het nieuwe merk wil KBC 'het volledige en momenteel onvoldoende aangeboorde potentieel van Brussel efficiënter benutten'.Tot vandaag is KBC in Brussel actief onder het KBC- en het CBC-logo (de Franstalige tak). Met KBC Brussels krijgen retail- en kmo-klanten 'één geïntegreerd bankverzekeringsproduct- en dienstenaanbod'. Concreet worden de huidige KBC/CBC-kantoren geherpositioneerd, en zullen nieuwe innovatieve kantoorconcepten worden geïntroduceerd. Streefdoel? 40.000 nieuwe klanten in de hoofdstad tegen 2020.Wallonië Behalve in de hoofdstad wil de bank-verzekeraar ook de activiteiten in Wallonië uitbreiden. Het is de bedoeling dat CBC vanaf 2015 niet alleen zijn aanwezigheid, maar ook zijn toegankelijkheid en dienstverlening in Wallonië gaat uitbreiden. Tegen 2020 wordt gemikt op 39.000 nieuwe klanten in Wallonië.Om dat streefdoel te bereiken worden acht nieuwe kantoren geopend, tien bestaande bankkantoren krijgen een andere locatie, en er komen ook acht nieuwe verzekeringsagentschappen bij. Dat heeft positieve gevolgen voor de werkgelegenheid. Als alles volgens plan verloopt, neemt het aantal voltijdse werknemers in Wallonië toe met 90 in de bankkantoren, en met 14 in de verzekeringsagentschappen. KernlandenKBC Groep wil uiterlijk tegen 2017 in de andere vier kernlanden (Tsjechië, Hongarije, Slovakije en Bulgarije) een geïntegreerd 'distributiemodel creëren dat commerciële synergieën mogelijk maakt'. Overnames behoren daarbij tot de mogelijkheden. Voor KBC Ierland, waar de KBC bank- maar geen verzekeringsactiviteiten telt, is het de bedoeling vanaf 2016 winstgevend te worden.DividendKBC had dinsdag ook iets te melden over het dividend voor de aandeelhouders. Vanaf 2016 zou minstens de helft van de winst worden uitgekeerd aan de aandeelhouders, maar dan wel 'inclusief de coupon op de overheidssteun en uitstaande Additional Tier 1instrumenten'. Zijn er geen waardevolle investeringsmogelijkheden, dan kan de uitkeringsratio meer bedragen dan 50 procent. In een toelichting bij de jaarresultaten van 2013 raakte eerder al bekend dat KBC voor 2013 en 2015 geen dividend uitkeert. Voor het boekjaar 2014 wil de bank -verzekeraar in mei 2015 een brutodividend van maximaal 2 euro per aandeel uitkeren. (BO)