De Belgische bank-verzekeraar KBC pompte eind maart 125 miljoen euro in KBC Bank Ireland. Het is de bedoeling de bankactiviteiten in Ierland uit te breiden. Dat meldt The Irish Independent.

KBC breidt haar aanwezigheid in Ierland uit en opent daarbij twee nieuwe filialen in Dublin en Cork. Ook in Limerick en Galway worden nieuwe kantoren gepland.

Via de kapitaalverhoging met 125 miljoen euro kan KBC de geleden en de te verwachten verliezen aanzuiveren. De voormalige IIB Bank, die in 1978 door de Belgische bank-verzekeraar als KBC Bank Ireland ingelijfd werd, moest in 2012 een verlies van 306 miljoen euro slikken tegenover een verlies van 269 miljoen een jaar eerder.

Maar er is nog een andere reden voor de kapitaalverhoging. Aangezien KBC jarenlang in Ierland enkel kredieten aangeboden heeft en de financiering daarvan gebeurde vanuit de groep, is het gezonder over een depositobasis in Ierland te beschikken. Op die manier probeert de bank-verzekeraar van KBC Bank Ireland een retailbank te maken die spaardeposito's ophaalt bij de lokale bevolking, wat de expansie en de opening van nieuwe kantoren verklaart.

"We zien mogelijkheden in het merkbaar economisch herstel van Ierland, en willen ons als bank positioneren terwijl Ierland ernaar streeft een duurzame bankensector te ontwikkelen', aldus CEO John Reynolds in The Irish Independent . De Ierse dochter van KBC heeft op dit moment ongeveer 10 procent van de hypotheekmarkt in Ierland in handen. (BO/PC)

De Belgische bank-verzekeraar KBC pompte eind maart 125 miljoen euro in KBC Bank Ireland. Het is de bedoeling de bankactiviteiten in Ierland uit te breiden. Dat meldt The Irish Independent.KBC breidt haar aanwezigheid in Ierland uit en opent daarbij twee nieuwe filialen in Dublin en Cork. Ook in Limerick en Galway worden nieuwe kantoren gepland. Via de kapitaalverhoging met 125 miljoen euro kan KBC de geleden en de te verwachten verliezen aanzuiveren. De voormalige IIB Bank, die in 1978 door de Belgische bank-verzekeraar als KBC Bank Ireland ingelijfd werd, moest in 2012 een verlies van 306 miljoen euro slikken tegenover een verlies van 269 miljoen een jaar eerder. Maar er is nog een andere reden voor de kapitaalverhoging. Aangezien KBC jarenlang in Ierland enkel kredieten aangeboden heeft en de financiering daarvan gebeurde vanuit de groep, is het gezonder over een depositobasis in Ierland te beschikken. Op die manier probeert de bank-verzekeraar van KBC Bank Ireland een retailbank te maken die spaardeposito's ophaalt bij de lokale bevolking, wat de expansie en de opening van nieuwe kantoren verklaart. "We zien mogelijkheden in het merkbaar economisch herstel van Ierland, en willen ons als bank positioneren terwijl Ierland ernaar streeft een duurzame bankensector te ontwikkelen', aldus CEO John Reynolds in The Irish Independent . De Ierse dochter van KBC heeft op dit moment ongeveer 10 procent van de hypotheekmarkt in Ierland in handen. (BO/PC)