Een deel van de winststijging is te danken aan een eenmalige meerwaarde van 82 miljoen euro die KBC kon boeken bij de overname van het resterende belang van 45 procent in de Tsjechische bouwspaarbank CMSS. Voorts stegen de kredieten aan klanten op vergelijkbare basis met 4 procent tegenover een jaar geleden, bleven de deposito's inclusief schuldbewijzen ongeveer gelijk en steeg de verkoop van schade- en levensverzekeringsproducten met 8 procent.

België was goed voor net iets meer dan de helft (388 miljoen euro) van de groepswinst. Tsjechië droeg 248 miljoen euro bij, de internationale markten 104 miljoen euro en het groepscentrum 4 miljoen euro.

KBC-topman Johan Thijs spreekt in een persbericht van 'een goed resultaat'. Analisten hadden gemiddeld gerekend op een nettowinst voor de hele groep van zowat 716 miljoen euro.

Een deel van de winststijging is te danken aan een eenmalige meerwaarde van 82 miljoen euro die KBC kon boeken bij de overname van het resterende belang van 45 procent in de Tsjechische bouwspaarbank CMSS. Voorts stegen de kredieten aan klanten op vergelijkbare basis met 4 procent tegenover een jaar geleden, bleven de deposito's inclusief schuldbewijzen ongeveer gelijk en steeg de verkoop van schade- en levensverzekeringsproducten met 8 procent. België was goed voor net iets meer dan de helft (388 miljoen euro) van de groepswinst. Tsjechië droeg 248 miljoen euro bij, de internationale markten 104 miljoen euro en het groepscentrum 4 miljoen euro. KBC-topman Johan Thijs spreekt in een persbericht van 'een goed resultaat'. Analisten hadden gemiddeld gerekend op een nettowinst voor de hele groep van zowat 716 miljoen euro.