KBC boekte vorig jaar een nettowinst van 612 miljoen euro. De bank-verzekeraar keert een dividend van 1 euro per aandeel uit.

De nettowinst in 2012 ligt fors boven de 13 miljoen euro in 2011. Ook onderliggend deed de groep het een pak beter: 1,54 miljard euro tegenover 1,1 miljard in 2011.

KBC heeft beslist de aandeelhouders een dividend van1 euro per aandeel uit te keren. Volgend jaar komt er geen dividend.

De voorbije maanden kwam KBC vooral in het nieuws doordat het een belangrijk deel van de federale staatssteun heeft terugbetaald en een kapitaalverhoging doorvoerde. In de eerste helft van dit jaar wil KBC 1,17 miljard euro staatssteun (plus een premie van 583 miljoen euro) terugbetalen aan Vlaanderen. Daarvoor moet de Nationale Bank wel nog het licht op groen zetten.

In het vierde kwartaal boekte KBC een onderliggende winst van 309 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder was dat nog 161 miljoen euro.

Zowel de kredieten als de deposito's stegen met 5 procent op jaarbasis. De verkoop van verzekeringsproducten kende een 'indrukwekkend' kwartaal, vooral in de tak levensverzekeringen.

De resultaten van KBC worden donderdagmorgen beloond door de beleggers. Het KBC-aandeel op Euronext Brussel klimt omstreeks 10u30 5 procent hoger tot 29,74 euro. (Belga/BO)

KBC boekte vorig jaar een nettowinst van 612 miljoen euro. De bank-verzekeraar keert een dividend van 1 euro per aandeel uit.De nettowinst in 2012 ligt fors boven de 13 miljoen euro in 2011. Ook onderliggend deed de groep het een pak beter: 1,54 miljard euro tegenover 1,1 miljard in 2011. KBC heeft beslist de aandeelhouders een dividend van1 euro per aandeel uit te keren. Volgend jaar komt er geen dividend. De voorbije maanden kwam KBC vooral in het nieuws doordat het een belangrijk deel van de federale staatssteun heeft terugbetaald en een kapitaalverhoging doorvoerde. In de eerste helft van dit jaar wil KBC 1,17 miljard euro staatssteun (plus een premie van 583 miljoen euro) terugbetalen aan Vlaanderen. Daarvoor moet de Nationale Bank wel nog het licht op groen zetten. In het vierde kwartaal boekte KBC een onderliggende winst van 309 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder was dat nog 161 miljoen euro. Zowel de kredieten als de deposito's stegen met 5 procent op jaarbasis. De verkoop van verzekeringsproducten kende een 'indrukwekkend' kwartaal, vooral in de tak levensverzekeringen. De resultaten van KBC worden donderdagmorgen beloond door de beleggers. Het KBC-aandeel op Euronext Brussel klimt omstreeks 10u30 5 procent hoger tot 29,74 euro. (Belga/BO)