KBC heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst van 629 miljoen euro geboekt, ftegenover 600 miljoen euro in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Analisten gepolst door Bloomberg hielden gemiddeld rekening met een nettowinst van 555 miljoen euro.

Volgens de bank-verzekeraar bleven, in een klimaat van aanhoudend lage rentevoeten, matige economische groei in België en stevigere groei in Centraal-Europa en Ierland, de kredietvolumes in het derde kwartaal stijgen, zowel ten opzichte van het voorgaande kwartaal als ten opzichte van het derde kwartaal van 2015.

Samen met de 392 miljoen euro nettowinst van het eerste kwartaal en de 721 miljoen euro van het tweede kwartaal, brengt dat het resultaat voor de eerste negen maanden van het jaar op 1,742 miljard euro, tegenover 1,776 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. (Belga/BO)

KBC heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een nettowinst van 629 miljoen euro geboekt, ftegenover 600 miljoen euro in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Analisten gepolst door Bloomberg hielden gemiddeld rekening met een nettowinst van 555 miljoen euro.Volgens de bank-verzekeraar bleven, in een klimaat van aanhoudend lage rentevoeten, matige economische groei in België en stevigere groei in Centraal-Europa en Ierland, de kredietvolumes in het derde kwartaal stijgen, zowel ten opzichte van het voorgaande kwartaal als ten opzichte van het derde kwartaal van 2015. Samen met de 392 miljoen euro nettowinst van het eerste kwartaal en de 721 miljoen euro van het tweede kwartaal, brengt dat het resultaat voor de eerste negen maanden van het jaar op 1,742 miljard euro, tegenover 1,776 miljard euro in dezelfde periode vorig jaar. (Belga/BO)