Het gaat om een selectief individueel aanbod door KBC. Het is dus niet zo dat medewerkers zelf kunnen vragen om in het aanbod te stappen. De bank benadrukt dat er geen overheidsgeld gemoeid is met de regeling. Het is een besluit dat KBC heeft genomen binnen de CAO van het bedrijf. "Dat betekent dat de werknemers niet op brugpensioen worden gestuurd.", aldus KBC.

De grootbank gaat de geselecteerde werknemers 50 procent van hun brutoloon betalen zonder dat ze nog prestaties moeten leveren. De 200 medewerkers zullen in de tweede helft van volgend jaar afvloeien.

Drie voorwaarden

Het gaat om werknemers die over minstens veertig jaar anciënniteit beschikken of op 31 december 2015 minstens 56 jaar oud waren én werken in afdelingen waar er vandaag grote veranderingen bezig zijn of op stapel staan. Dat geldt bijvoorbeeld voor het kantorennet.

Doelgroep zijn werknemers van wie de functievereisten van hun job in de toekomst fundamenteel verschillen met wat ze vandaag doen en die voor andere functies binnen de groep niet meer in aanmerking komen.

De bank laat weten dat de beslissing geen impact zal hebben op resultaten van het derde kwartaal. "KBC zal hiervoor een provisie van 28 miljoen euro aanleggen in het vierde kwartaal van 2016", klinkt het in een persbericht.

Blijven aanwerven

KBC, dat jaarlijks een gemiddelde natuurlijke uitstroom van ongeveer 600 medewerkers kent, blijft intussen ook aanwerven. Het gaat om vervangingsaanwervingen en aanwervingen van specifieke profielen, zoals ICT-ers of verzekeringsexperten. Dit jaar waren er tot en met eind september al 282 aanwervingen en nog 83 openstaande vacatures.

Ook in de toekomst zal de bank blijven aanwerven, "vermoedelijk in de grootteorde van een paar honderd nieuwe collega's per jaar". (Belga/NS)

Het gaat om een selectief individueel aanbod door KBC. Het is dus niet zo dat medewerkers zelf kunnen vragen om in het aanbod te stappen. De bank benadrukt dat er geen overheidsgeld gemoeid is met de regeling. Het is een besluit dat KBC heeft genomen binnen de CAO van het bedrijf. "Dat betekent dat de werknemers niet op brugpensioen worden gestuurd.", aldus KBC. De grootbank gaat de geselecteerde werknemers 50 procent van hun brutoloon betalen zonder dat ze nog prestaties moeten leveren. De 200 medewerkers zullen in de tweede helft van volgend jaar afvloeien. Het gaat om werknemers die over minstens veertig jaar anciënniteit beschikken of op 31 december 2015 minstens 56 jaar oud waren én werken in afdelingen waar er vandaag grote veranderingen bezig zijn of op stapel staan. Dat geldt bijvoorbeeld voor het kantorennet. Doelgroep zijn werknemers van wie de functievereisten van hun job in de toekomst fundamenteel verschillen met wat ze vandaag doen en die voor andere functies binnen de groep niet meer in aanmerking komen. De bank laat weten dat de beslissing geen impact zal hebben op resultaten van het derde kwartaal. "KBC zal hiervoor een provisie van 28 miljoen euro aanleggen in het vierde kwartaal van 2016", klinkt het in een persbericht. KBC, dat jaarlijks een gemiddelde natuurlijke uitstroom van ongeveer 600 medewerkers kent, blijft intussen ook aanwerven. Het gaat om vervangingsaanwervingen en aanwervingen van specifieke profielen, zoals ICT-ers of verzekeringsexperten. Dit jaar waren er tot en met eind september al 282 aanwervingen en nog 83 openstaande vacatures. Ook in de toekomst zal de bank blijven aanwerven, "vermoedelijk in de grootteorde van een paar honderd nieuwe collega's per jaar". (Belga/NS)