KBC Groep betaalt de federale overheid drie miljard euro staatssteun versneld, meer bepaald in december 2012, terug.

De Belgische bank-verzekeraar betaalt ook een premie van 15 procent, goed voor een bedrag van 0,45 miljard euro. De Nationale Bank van België (NBB) gaf hiervoor zijn goedkeuring, zo meldt KBC.

Vorige week raakte al bekend dat KBC van plan was om voor het einde van het jaar minstens twee miljard euro in de federale staatskas te storten.

Overheidssteun

Tijdens de financiële crisis ondersteunden de federale regering en Vlaanderen KBC met een injectie van zeven miljard euro. Elk bestuursniveau nam de helft voor zijn rekening.

KBC heeft ook de intentie om de steun die ze van de Vlaamse overheid ontving versneld terug te betalen in de eerste helft van 2013. Het gaat om een bedrag van 1,17 miljard euro, met een premie van 50 procent, goed voor 0,58 miljard euro. Hiervoor moet de NBB wel nog zijn fiat geven.

Schuld onder 100 procent

De 3,45 miljard euro van KBC heeft geen invloed op de begroting, maar moet de regering in staat stellen om de overheidsschuld onder de 100 procent van het bbp te houden, laat minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) weten.

Die symbolische grens dreigde immers terug overschreden te worden door de kapitaalsinjectie voor Dexia.

KBC Groep betaalt de federale overheid drie miljard euro staatssteun versneld, meer bepaald in december 2012, terug. De Belgische bank-verzekeraar betaalt ook een premie van 15 procent, goed voor een bedrag van 0,45 miljard euro. De Nationale Bank van België (NBB) gaf hiervoor zijn goedkeuring, zo meldt KBC. Vorige week raakte al bekend dat KBC van plan was om voor het einde van het jaar minstens twee miljard euro in de federale staatskas te storten. Overheidssteun Tijdens de financiële crisis ondersteunden de federale regering en Vlaanderen KBC met een injectie van zeven miljard euro. Elk bestuursniveau nam de helft voor zijn rekening. KBC heeft ook de intentie om de steun die ze van de Vlaamse overheid ontving versneld terug te betalen in de eerste helft van 2013. Het gaat om een bedrag van 1,17 miljard euro, met een premie van 50 procent, goed voor 0,58 miljard euro. Hiervoor moet de NBB wel nog zijn fiat geven.Schuld onder 100 procent De 3,45 miljard euro van KBC heeft geen invloed op de begroting, maar moet de regering in staat stellen om de overheidsschuld onder de 100 procent van het bbp te houden, laat minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) weten. Die symbolische grens dreigde immers terug overschreden te worden door de kapitaalsinjectie voor Dexia.