De logistieke groep achter Fernand Huts heeft op vraag van zijn klanten, vooral consumentengoederen, 30 hectare grond gekocht. Katoen Natie is sinds 1998 aangemeerd in Marseille en beschikte er al over 25 hectare.

Op het nieuwe terrein komen twee pakhuizen van 700 meter op 120 meter. De nieuwe investering is volgens de Vlaming Hendrik Van Hoeyweghen, projectmanager van Katoen Natie, goed voor 100 miljoen euro en levert 350 nieuwe jobs op. In totaal beschikt de groep na de uitbreiding over 300.000 vierkante meter overbouwde terreinen.

Met een terrein van 55 hectare is Katoen Natie incontournabel in de haven van Marseille en een van de grootste buitenlandse investeerders. Ter vergelijking: Ikea heeft in Zuid-Frankrijk een Europees distributiecentrum van 27 hectare. De haven van Fos-Marseille beleeft sinds de invoering van het nieuwe havenstatuut _ in de praktijk een privatisering - een echte revival.

Katoen Natie slaat niet alleen zijn vleugels uit in Marseille. Onlangs werd ook in het Spaanse Tarragona een nieuwe logistiek terrein van 13.000 vierkante meter in gebruik genomen. Die vestiging dient vooral voor de opslag, import en verwerking van plastics. (KC)

De logistieke groep achter Fernand Huts heeft op vraag van zijn klanten, vooral consumentengoederen, 30 hectare grond gekocht. Katoen Natie is sinds 1998 aangemeerd in Marseille en beschikte er al over 25 hectare. Op het nieuwe terrein komen twee pakhuizen van 700 meter op 120 meter. De nieuwe investering is volgens de Vlaming Hendrik Van Hoeyweghen, projectmanager van Katoen Natie, goed voor 100 miljoen euro en levert 350 nieuwe jobs op. In totaal beschikt de groep na de uitbreiding over 300.000 vierkante meter overbouwde terreinen. Met een terrein van 55 hectare is Katoen Natie incontournabel in de haven van Marseille en een van de grootste buitenlandse investeerders. Ter vergelijking: Ikea heeft in Zuid-Frankrijk een Europees distributiecentrum van 27 hectare. De haven van Fos-Marseille beleeft sinds de invoering van het nieuwe havenstatuut _ in de praktijk een privatisering - een echte revival. Katoen Natie slaat niet alleen zijn vleugels uit in Marseille. Onlangs werd ook in het Spaanse Tarragona een nieuwe logistiek terrein van 13.000 vierkante meter in gebruik genomen. Die vestiging dient vooral voor de opslag, import en verwerking van plastics. (KC)