Van Eetvelt liet de bankenfederatie weten dat hij eind maart wil stoppen als CEO. Van Eetvelt volgde in oktober 2017 Michel Vermaerke op als gedelegeerd bestuurder van Febelfin. 'De raad van bestuur van Febelfin heeft het ontslag aanvaard', luidt in een persbericht.

De bestuursleden van de bankenfederatie 'wensen Karel te danken voor de 2,5 jaar vruchtbare en intense samenwerking en wensen hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging'.

Van Eetvelt volgt bij Anderlecht Jo Van Biesbroeck op als CEO. Het is nog niet duidelijk wie Van Eetvelt zal opvolgen bij Febelfin.

Anderlecht krijgt niet alleen een nieuwe CEO, ook aan het bestuurlijk organigram wordt gesleuteld. Zo wordt Wouter Vandenhaute extern adviseur van de club en krijgen Patrick Lefevere, huidig manager van wielerteam Deceuninck-Quick Step, en Philippe Close (PS), de burgemeester van Brussel, een zitje in de raad van bestuur. Michael Verschueren, de huidige sportief directeur, blijft in functie maar verdwijnt wel uit de raad van bestuur.

'Ik geloof in het project-Kompany'

Om mogelijke misverstanden uit de wereld te helpen, benadrukte Van Eetvelt in een toelichting in het Lotto Park dat hij zich als CEO bij de dagelijkse werking van de club vooral zal bezighouden met het extrasportieve. 'Daarin krijg ik de eindverantwoordelijkheid', aldus Van Eetvelt. 'Met het sportieve beleid ga ik me absoluut niet bemoeien. Daar hebben we fantastische mensen voor. Ik geloof ook vol in het project van Vincent Kompany, dat we de ruimte moeten geven om zich te ontwikkelen. Een van mijn voornaamste doelen is om zo snel mogelijk het tekort van 27 miljoen weg te werken en de club financieel gezond te maken', voegde hij toe.

Van Eetvelt kijkt als nieuwe CEO ook uit naar de samenwerking met de drie andere grote nieuwe namen bij Anderlecht. 'Met zijn ervaring in de sportwereld zal Wouter Vandenhaute een ongelooflijke meerwaarde voor Anderlecht vormen. Met Patrick Lefevere en Philippe Close halen we twee profielen binnen die we vandaag nog niet hebben. Patrick kent enorm veel mensen in de sportwereld en kan teren op heel wat knowhow in topsport. Philippe heeft dan weer veel politieke connecties', zei hij.

Michael Verschueren blijft voorlopig op post als sportief directeur. 'Hij zal zich nog steeds met het sportieve beleid bezighouden, daar verandert niets aan', aldus de CEO.

Bio

· Geboren in 1966 in Bornem

· Licentiaat lichamelijke opvoeding KU Leuven

.1991: kabinetsmedewerker bij Gaston Geens, de toenmalige voorzitter van de Vlaamse regering

· 1992: adviseur, en later secretaris- generaal en gedelegeerd bestuurder van Bouwunie, de federatie voor kmo-bouwbedrijven

· 2004: gedelegeerd bestuurder van Unizo (Unie van zelfstandige ondernemers)

· 2017: CEO van Febelfin, de federatie van de financiële sector in België

Van Eetvelt liet de bankenfederatie weten dat hij eind maart wil stoppen als CEO. Van Eetvelt volgde in oktober 2017 Michel Vermaerke op als gedelegeerd bestuurder van Febelfin. 'De raad van bestuur van Febelfin heeft het ontslag aanvaard', luidt in een persbericht. De bestuursleden van de bankenfederatie 'wensen Karel te danken voor de 2,5 jaar vruchtbare en intense samenwerking en wensen hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging'. Van Eetvelt volgt bij Anderlecht Jo Van Biesbroeck op als CEO. Het is nog niet duidelijk wie Van Eetvelt zal opvolgen bij Febelfin. Anderlecht krijgt niet alleen een nieuwe CEO, ook aan het bestuurlijk organigram wordt gesleuteld. Zo wordt Wouter Vandenhaute extern adviseur van de club en krijgen Patrick Lefevere, huidig manager van wielerteam Deceuninck-Quick Step, en Philippe Close (PS), de burgemeester van Brussel, een zitje in de raad van bestuur. Michael Verschueren, de huidige sportief directeur, blijft in functie maar verdwijnt wel uit de raad van bestuur.'Ik geloof in het project-Kompany' Om mogelijke misverstanden uit de wereld te helpen, benadrukte Van Eetvelt in een toelichting in het Lotto Park dat hij zich als CEO bij de dagelijkse werking van de club vooral zal bezighouden met het extrasportieve. 'Daarin krijg ik de eindverantwoordelijkheid', aldus Van Eetvelt. 'Met het sportieve beleid ga ik me absoluut niet bemoeien. Daar hebben we fantastische mensen voor. Ik geloof ook vol in het project van Vincent Kompany, dat we de ruimte moeten geven om zich te ontwikkelen. Een van mijn voornaamste doelen is om zo snel mogelijk het tekort van 27 miljoen weg te werken en de club financieel gezond te maken', voegde hij toe.Van Eetvelt kijkt als nieuwe CEO ook uit naar de samenwerking met de drie andere grote nieuwe namen bij Anderlecht. 'Met zijn ervaring in de sportwereld zal Wouter Vandenhaute een ongelooflijke meerwaarde voor Anderlecht vormen. Met Patrick Lefevere en Philippe Close halen we twee profielen binnen die we vandaag nog niet hebben. Patrick kent enorm veel mensen in de sportwereld en kan teren op heel wat knowhow in topsport. Philippe heeft dan weer veel politieke connecties', zei hij.Michael Verschueren blijft voorlopig op post als sportief directeur. 'Hij zal zich nog steeds met het sportieve beleid bezighouden, daar verandert niets aan', aldus de CEO.