CEO Karel De Boeck heeft er vertrouwen in dat de kapitaalverhoging voor Dexia goedgekeurd wordt.

Vandaag, vrijdag, spreken de aandeelhouders van Dexia zich uit over de kapitaalverhoging van 5,5 miljard euro door de Belgische en Franse overheden. Begin november beslisten België en Frankrijk over te gaan tot een kapitaalinjectie om een faillissement van de restbank te voorkomen. Ons land neemt daarvan 2,9 miljard euro of 53 procent voor zijn rekening.

"Ik verwacht tegenstand, maar geen meerderheid tegen," verklaarde De Boeck vrijdag voor aanvang van de bijzondere aandeelhoudersvergadering. De Boeck houdt er rekening mee dat er 'een interessante discussie' zal worden gevoerd, maar verwacht geen felle tegenstand. Volgens de CEO zullen slechts een 80-tal aandeelhouders aanwezig zijn.

Voor een goedkeuring van de kapitaalinjectie is 75 procent van de aanwezige stemmen nodig. Een groot aantal ja-stemmen zijn wel al verzekerd door de belangen van de overheden.

De Boeck wees in een exclusief interview met Trends halfweg november op het belang van de kapitaalverhoging voor Dexia: "Veel opties zijn er niet. Ofwel aanvaarden de aandeelhouders het voorliggende herstelplan met de bijbehorende kapitaalinjectie, waardoor hun belang verwatert en Dexia de facto genationaliseerd wordt. Ofwel kiezen ze voor een faillissement, en dan worden de overheidswaarborgen geactiveerd en moet de belastingbetaler nog veel dieper in de buidel tasten. Om nog maar te zwijgen over het schokeffect en de gevolgen voor talloze andere financiële instellingen. Ik denk niet dat iemand dat op zijn geweten wil hebben". (Belga/BO)

CEO Karel De Boeck heeft er vertrouwen in dat de kapitaalverhoging voor Dexia goedgekeurd wordt.Vandaag, vrijdag, spreken de aandeelhouders van Dexia zich uit over de kapitaalverhoging van 5,5 miljard euro door de Belgische en Franse overheden. Begin november beslisten België en Frankrijk over te gaan tot een kapitaalinjectie om een faillissement van de restbank te voorkomen. Ons land neemt daarvan 2,9 miljard euro of 53 procent voor zijn rekening."Ik verwacht tegenstand, maar geen meerderheid tegen," verklaarde De Boeck vrijdag voor aanvang van de bijzondere aandeelhoudersvergadering. De Boeck houdt er rekening mee dat er 'een interessante discussie' zal worden gevoerd, maar verwacht geen felle tegenstand. Volgens de CEO zullen slechts een 80-tal aandeelhouders aanwezig zijn. Voor een goedkeuring van de kapitaalinjectie is 75 procent van de aanwezige stemmen nodig. Een groot aantal ja-stemmen zijn wel al verzekerd door de belangen van de overheden.De Boeck wees in een exclusief interview met Trends halfweg november op het belang van de kapitaalverhoging voor Dexia: "Veel opties zijn er niet. Ofwel aanvaarden de aandeelhouders het voorliggende herstelplan met de bijbehorende kapitaalinjectie, waardoor hun belang verwatert en Dexia de facto genationaliseerd wordt. Ofwel kiezen ze voor een faillissement, en dan worden de overheidswaarborgen geactiveerd en moet de belastingbetaler nog veel dieper in de buidel tasten. Om nog maar te zwijgen over het schokeffect en de gevolgen voor talloze andere financiële instellingen. Ik denk niet dat iemand dat op zijn geweten wil hebben". (Belga/BO)