Dat zegt Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank, aan de kranten De Tijd en L'Echo.

"Een redding van Dexia heeft niets met bereidheid te maken", aldus Coene. "Als de kapitaalratio's onder bepaalde niveaus vallen, dan moet er kapitaal bijgestort worden."

Coene verwijst onder meer naar de Belgische overheid. "De politici beseffen dat ze iets zullen moeten investeren in Dexia om de instelling overeind te houden."

Volgens de gouverneur is er geen alternatief. "Zonder kapitaalverhoging dreigt Dexia failliet te gaan. Dan moet je overgaan tot een verkoop van de activa, en dat op het slechtst mogelijke moment qua markten. Dat zou onze staatsschuld sterk doen stijgen." (BO)

Dat zegt Luc Coene, gouverneur van de Nationale Bank, aan de kranten De Tijd en L'Echo. "Een redding van Dexia heeft niets met bereidheid te maken", aldus Coene. "Als de kapitaalratio's onder bepaalde niveaus vallen, dan moet er kapitaal bijgestort worden." Coene verwijst onder meer naar de Belgische overheid. "De politici beseffen dat ze iets zullen moeten investeren in Dexia om de instelling overeind te houden." Volgens de gouverneur is er geen alternatief. "Zonder kapitaalverhoging dreigt Dexia failliet te gaan. Dan moet je overgaan tot een verkoop van de activa, en dat op het slechtst mogelijke moment qua markten. Dat zou onze staatsschuld sterk doen stijgen." (BO)