Een kantoor van Accent Jobs aan de Boulevard de la Sauvenière in Luik kreeg in de nacht van woensdag en donderdag het bezoek van vandalen, meldt De Tijd.

Het bericht werd zowel door de politie als het bedrijf zelf bevestigd.

"We kregen in de nacht van woensdag op donderdag om 2.30 uur een oproep dat de glazen deur van het gebouw was verbrijzeld', aldus de woordvoerder van de lokale politiezone.

Een glazen deur werd ingeslagen, en het kantoor werd besmeurd met graffiti ('Garde ton iPhone').

"We betreuren dit voorval ten zeerste. De veiligheid van onze medewerkers en klanten primeert te allen tijde. We doen er dan ook alles aan om deze steeds te verzekeren en stellen alles in het werk om het desbetreffende kantoor zo snel mogelijk terug in orde te brengen", luidt de reactie van een woordvoerder van het bedrijf.

Of het om een wraakactie gaat, is op dit moment onduidelijk. Maar het is best mogelijk (rekening houdend met de inhoud van de graffiti), want het bedrijf kwam eerder deze week onder vuur te liggen nadat bekendraakte dat het zijn werknemers had opgeroepen om niet deel te nemen aan de sociale verkiezingen in ruil voor een extra dag vakantie en een smartphone.

De socialistische vakbond ABVV, die eerder deze week verontwaardigd reageerde op het bericht van Accent Jobs aan het personeel, roept donderdag op voor een ander interimbedrijf te kiezen als Accent Jobs niet stopt met het manipuleren van de sociale verkiezingen. De oproep is niet zonder belang. In bedrijven met overlegorganen moeten de vakbondsafgevaardigden namelijk goedkeuring geven voor het gebruik van interimkrachten als het bedrijf daartoe beslist wannneer de werkdruk toeneemt.

(Belga/BO)

Een kantoor van Accent Jobs aan de Boulevard de la Sauvenière in Luik kreeg in de nacht van woensdag en donderdag het bezoek van vandalen, meldt De Tijd. Het bericht werd zowel door de politie als het bedrijf zelf bevestigd. "We kregen in de nacht van woensdag op donderdag om 2.30 uur een oproep dat de glazen deur van het gebouw was verbrijzeld', aldus de woordvoerder van de lokale politiezone.Een glazen deur werd ingeslagen, en het kantoor werd besmeurd met graffiti ('Garde ton iPhone'). "We betreuren dit voorval ten zeerste. De veiligheid van onze medewerkers en klanten primeert te allen tijde. We doen er dan ook alles aan om deze steeds te verzekeren en stellen alles in het werk om het desbetreffende kantoor zo snel mogelijk terug in orde te brengen", luidt de reactie van een woordvoerder van het bedrijf.Of het om een wraakactie gaat, is op dit moment onduidelijk. Maar het is best mogelijk (rekening houdend met de inhoud van de graffiti), want het bedrijf kwam eerder deze week onder vuur te liggen nadat bekendraakte dat het zijn werknemers had opgeroepen om niet deel te nemen aan de sociale verkiezingen in ruil voor een extra dag vakantie en een smartphone.De socialistische vakbond ABVV, die eerder deze week verontwaardigd reageerde op het bericht van Accent Jobs aan het personeel, roept donderdag op voor een ander interimbedrijf te kiezen als Accent Jobs niet stopt met het manipuleren van de sociale verkiezingen. De oproep is niet zonder belang. In bedrijven met overlegorganen moeten de vakbondsafgevaardigden namelijk goedkeuring geven voor het gebruik van interimkrachten als het bedrijf daartoe beslist wannneer de werkdruk toeneemt.(Belga/BO)