Het Franse investeringsfonds Qualium heeft gesprekken aangeknoopt met Groupe Bertrand voor de verkoop van fastfoodketen Quick.

Groupe Bertrand is het belangrijkste bedrijf achter de Amerikaanse hamburgerketen Burger King in Frankrijk.

Burger King

Als de verkoop plaatsvindt, worden de Franse Quicks omgetoverd in Burger King-vestigingen. Voor België zou er niets veranderen. Qualium verkoopt de 509 restaurants die bijna allen gevestigd zijn in Frankrijk, België en Luxemburg.

"In Frankrijk zouden de Quick-restaurants geleidelijk overschakelen naar het merk Burger King. Het merk Quick zou behouden blijven in België, Luxemburg en buiten Europa", luidt het maandag in een persbericht.

Groupe Bertrand is de Franse, familiale ondernemersgroep die meerderheidsaandeelhouder is van Burger King Frankrijk. Dat is de joint venture die de hoofdfranchise voor Burger King in Frankrijk bezit. "Met de overwogen toenadering zou het nieuwe geheel de op één na grootste fastfoodspeler van Frankrijk worden." Quick is nu reeds de nummer twee in Frankrijk. Burger King Frankrijk wil tegen eind dit jaar 50 restaurants in Frankrijk en is dus momenteel een kleine speler. Burger King Frankrijk werd in 2013 opgericht. De overname zou tegen eind dit jaar afgerond kunnen worden, aldus de twee bedrijven. Er is onder meer groen licht nodig van de mededingingsautoriteiten.

Geen overnamebedrag bekend

Hoeveel Groupe Bertrand wil neertellen, werd niet nekendgemaakt. Enkele maanden geleden toen bekendraakte dat Quick in de etalage staat, stond in de pers een bedrag van 800 miljoen euro.

Belgische boreling

Quick werd in 1970 in België geboren en breidde nadien uit in Frankrijk. In 2007 werd het bedrijf, dat toen voor ruim de helft in handen was van de Belgische holdings NPM (Albert Frère) en Ackermans & Van Haaren, voor 730 miljoen euro verkocht aan de Fransen en van de beurs gehaald. Qualium is een dochter van de Franse staatsinvesteringsmaatschappij CDC. Twee jaar geleden waren er in Frankrijk al eens geruchten over een verkoop van Quick aan Burger King. Quick is in Frankrijk de nummer twee, na McDonalds. In België en Luxemburg is de hamburgerketen martkleider. Burger King is momenteel niet aanwezig in België.

In 2014 draaide Quick 1,029 miljard euro omzet. Groupe Bertrand baat hotels, restaurants en drankendistributiebedrijven uit, goed voor 600 miljoen euro omzet. (Belga/BO)

Het Franse investeringsfonds Qualium heeft gesprekken aangeknoopt met Groupe Bertrand voor de verkoop van fastfoodketen Quick. Groupe Bertrand is het belangrijkste bedrijf achter de Amerikaanse hamburgerketen Burger King in Frankrijk. Als de verkoop plaatsvindt, worden de Franse Quicks omgetoverd in Burger King-vestigingen. Voor België zou er niets veranderen. Qualium verkoopt de 509 restaurants die bijna allen gevestigd zijn in Frankrijk, België en Luxemburg. "In Frankrijk zouden de Quick-restaurants geleidelijk overschakelen naar het merk Burger King. Het merk Quick zou behouden blijven in België, Luxemburg en buiten Europa", luidt het maandag in een persbericht. Groupe Bertrand is de Franse, familiale ondernemersgroep die meerderheidsaandeelhouder is van Burger King Frankrijk. Dat is de joint venture die de hoofdfranchise voor Burger King in Frankrijk bezit. "Met de overwogen toenadering zou het nieuwe geheel de op één na grootste fastfoodspeler van Frankrijk worden." Quick is nu reeds de nummer twee in Frankrijk. Burger King Frankrijk wil tegen eind dit jaar 50 restaurants in Frankrijk en is dus momenteel een kleine speler. Burger King Frankrijk werd in 2013 opgericht. De overname zou tegen eind dit jaar afgerond kunnen worden, aldus de twee bedrijven. Er is onder meer groen licht nodig van de mededingingsautoriteiten. Hoeveel Groupe Bertrand wil neertellen, werd niet nekendgemaakt. Enkele maanden geleden toen bekendraakte dat Quick in de etalage staat, stond in de pers een bedrag van 800 miljoen euro. Quick werd in 1970 in België geboren en breidde nadien uit in Frankrijk. In 2007 werd het bedrijf, dat toen voor ruim de helft in handen was van de Belgische holdings NPM (Albert Frère) en Ackermans & Van Haaren, voor 730 miljoen euro verkocht aan de Fransen en van de beurs gehaald. Qualium is een dochter van de Franse staatsinvesteringsmaatschappij CDC. Twee jaar geleden waren er in Frankrijk al eens geruchten over een verkoop van Quick aan Burger King. Quick is in Frankrijk de nummer twee, na McDonalds. In België en Luxemburg is de hamburgerketen martkleider. Burger King is momenteel niet aanwezig in België. In 2014 draaide Quick 1,029 miljard euro omzet. Groupe Bertrand baat hotels, restaurants en drankendistributiebedrijven uit, goed voor 600 miljoen euro omzet. (Belga/BO)