BNP Paribas boekte vorig kwartaal een nettowinst van 127 miljoen euro, tegen 519 miljoen euro een jaar eerder. Het concern zette 1,1 miljard euro opzij in verband met een onderzoek naar transacties die mogelijk in strijd waren met handelssancties van de Verenigde Staten. Eerder kregen onder meer ING, HSBC en Standard Chartered al forse boetes voor transacties met landen als Cuba en Iran.

In heel 2013 zakte de nettowinst van de grootste bank van Frankrijk met ruim 26 procent tot 4,8 miljard euro. De totale opbrengsten van de bank namen met bijna 1 procent af tot 38,8 miljard euro. (Belga)

BNP Paribas boekte vorig kwartaal een nettowinst van 127 miljoen euro, tegen 519 miljoen euro een jaar eerder. Het concern zette 1,1 miljard euro opzij in verband met een onderzoek naar transacties die mogelijk in strijd waren met handelssancties van de Verenigde Staten. Eerder kregen onder meer ING, HSBC en Standard Chartered al forse boetes voor transacties met landen als Cuba en Iran. In heel 2013 zakte de nettowinst van de grootste bank van Frankrijk met ruim 26 procent tot 4,8 miljard euro. De totale opbrengsten van de bank namen met bijna 1 procent af tot 38,8 miljard euro. (Belga)