In het derde kwartaal steeg de omzet 10,7 procent tot 23,3 miljard dollar. De winst ging op een jaar tijd 3,2 procent hoger tot bijna 3,7 miljard dollar. Vooral de farma-afdeling ging er op vooruit. De resultaten van het farmaceutische bedrijf zijn verbeterd doordat de reguliere zorg op veel plekken in de wereld niet meer wordt afgeschaald door het hoge aantal besmettingen met het coronavirus.

De bijdrage van het coronavaccin aan de cijfers zijn beperkt. De verkoop van het vaccin van dochterbedrijf Janssen Pharmaceutica leverde 500 miljoen dollar op in het derde kwartaal, minder dan verwacht. Evengoed houdt Johnson & Johnson vast aan de voorspelling dat er in het hele jaar 2,5 miljard dollar wordt verdiend met het vaccin.

In het derde kwartaal steeg de omzet 10,7 procent tot 23,3 miljard dollar. De winst ging op een jaar tijd 3,2 procent hoger tot bijna 3,7 miljard dollar. Vooral de farma-afdeling ging er op vooruit. De resultaten van het farmaceutische bedrijf zijn verbeterd doordat de reguliere zorg op veel plekken in de wereld niet meer wordt afgeschaald door het hoge aantal besmettingen met het coronavirus. De bijdrage van het coronavaccin aan de cijfers zijn beperkt. De verkoop van het vaccin van dochterbedrijf Janssen Pharmaceutica leverde 500 miljoen dollar op in het derde kwartaal, minder dan verwacht. Evengoed houdt Johnson & Johnson vast aan de voorspelling dat er in het hele jaar 2,5 miljard dollar wordt verdiend met het vaccin.