Het bedrijf wil op die manier het onderdeel consumentengoederen, met onder meer pleisters en babypoeder, de komende 18 tot 24 maanden verzelfstandigen. Het farmaceutische onderdeel, dat focust op geneesmiddelen en medische technologie, zal dus worden afgesplitst. 'Op die manier kan duurzame groei op lange termijn gegarandeerd worden', duidt Gorsky.

Het bedrijf nam die beslissing omdat de twee onderdelen de laatste jaren uit elkaar waren gegroeid. Nadat de beslissing bekendgemaakt werd, steeg het aandeel van het bedrijf in de voorbeurse handel met 4 procent.

Het bedrijf wil op die manier het onderdeel consumentengoederen, met onder meer pleisters en babypoeder, de komende 18 tot 24 maanden verzelfstandigen. Het farmaceutische onderdeel, dat focust op geneesmiddelen en medische technologie, zal dus worden afgesplitst. 'Op die manier kan duurzame groei op lange termijn gegarandeerd worden', duidt Gorsky. Het bedrijf nam die beslissing omdat de twee onderdelen de laatste jaren uit elkaar waren gegroeid. Nadat de beslissing bekendgemaakt werd, steeg het aandeel van het bedrijf in de voorbeurse handel met 4 procent.