Sinds zijn aanstelling als CEO van Bpost heeft Johnny Thijs de federale staat op zijn minst 800 miljoen euro opgebracht in de vorm van dividenden en kapitaaluitkeringen.

Dat blijkt uit de jaarverslagen van het postbedrijf, zo schrijft De Tijd. Dat de federale regering met dat gegeven in gedachten niet wilde ingaan op de looneisen van Thijs - en zo zijn vertrek in de hand werkte - vinden velen op zijn minst paradoxaal. 'Thijs krijgt stank voor dank', zegt een waarnemer.

Loonsverlaging

Thijs kondigde maandag aan dat hij zijn mandaat na 6 januari niet gaat verlengen, na een opgelegde loonsvermindering door de federale regering. Die besliste vorige week dat toplui van beursgenoteerde overheidsbedrijven voortaan nog maximum 650.000 euro bruto per jaar mogen verdienen, bijna de helft minder dan de 1,1 miljoen die Thijs momenteel ontvangt. Thijs zegt dat hij in de discussie over zijn verloning 'een gebrek aan vertrouwen en steun van de meerderheidsaandeelhouder' voelde. (KVDA)

Sinds zijn aanstelling als CEO van Bpost heeft Johnny Thijs de federale staat op zijn minst 800 miljoen euro opgebracht in de vorm van dividenden en kapitaaluitkeringen.Dat blijkt uit de jaarverslagen van het postbedrijf, zo schrijft De Tijd. Dat de federale regering met dat gegeven in gedachten niet wilde ingaan op de looneisen van Thijs - en zo zijn vertrek in de hand werkte - vinden velen op zijn minst paradoxaal. 'Thijs krijgt stank voor dank', zegt een waarnemer. Loonsverlaging Thijs kondigde maandag aan dat hij zijn mandaat na 6 januari niet gaat verlengen, na een opgelegde loonsvermindering door de federale regering. Die besliste vorige week dat toplui van beursgenoteerde overheidsbedrijven voortaan nog maximum 650.000 euro bruto per jaar mogen verdienen, bijna de helft minder dan de 1,1 miljoen die Thijs momenteel ontvangt. Thijs zegt dat hij in de discussie over zijn verloning 'een gebrek aan vertrouwen en steun van de meerderheidsaandeelhouder' voelde. (KVDA)