De biedprijs bedraagt 5,90 euro per aandeel, 65 cent meer dan de Belgische mediagroep Mediahuis en de Nederlandse familie Van Puijenbroek tot dusver bereid zijn op tafel te leggen.

Het bod van De Mol komt niet uit de lucht vallen. Vorige week bleek al dat hij een belang had opgebouwd in TMG van iets meer dan 20 procent. Dat verleidde beleggers al om op de beurs aandelen in te slaan tegen een koers die hoger lag dan de biedprijs van Mediahuis en de Van Puijenbroeks, die hun intenties in december kenbaar maakten.

Volgens Talpa ontstaat door de beoogde overname "een nieuw Nederlands onafhankelijk multimediabedrijf met sterke posities in print, radio, televisie en online content". De televisieproducent heeft ook belangen in SBS Nederland en in Talpa Radio, een joint venture met TMG waar de Nederlandse radiozenders Radio 10, Sky, 538 en Veronica onder vallen.

In private handen

Talpa zegt de overname te kunnen bekostigen uit bestaande financiële middelen. Er blijft dan nog genoeg geld over om te investeren in TMG. "Ik denk dat het goed is als de onderneming in private handen komt want uit ervaring weet ik dat een beursnotering de flexibiliteit van de bedrijfsvoering beperkt", aldus De Mol.

Het bod wordt alleen doorgezet als het management en de commissarissen (raad van bestuur, nvdr.) van TMG er achter staan. Talpa wil zo snel mogelijk om de tafel met het bedrijf om daar over te praten. Ook wil het de boeken nog inzien. Als het tot een daadwerkelijk bod komt, wordt dat pas gestand gedaan na aanmelding van minstens 95 procent van de aandelen.

Talpa was niet bereikbaar voor nader commentaar. Onduidelijk is nog of het bedrijf al contact heeft gehad met TMG of met de familie Van Puijenbroek. Omdat zij ruim 40 procent van de aandelen in handen hebben, heeft een bod zonder hun steun geen kans van slagen.

TMG heeft eerder een overnamebod ontvangen van het Mediahuis - de groep boven de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg - en van grootaandeelhouder VP Exploitatie (familie Van Puijenbroek) ter waarde van 243 miljoen euro of 5,25 euro per aandeel. Intussen zijn er al toezeggingen gebeurd om meer dan 55 procent van de aandelen in handen te krijgen, zo raakte vorige week bekend.

De biedprijs bedraagt 5,90 euro per aandeel, 65 cent meer dan de Belgische mediagroep Mediahuis en de Nederlandse familie Van Puijenbroek tot dusver bereid zijn op tafel te leggen.Het bod van De Mol komt niet uit de lucht vallen. Vorige week bleek al dat hij een belang had opgebouwd in TMG van iets meer dan 20 procent. Dat verleidde beleggers al om op de beurs aandelen in te slaan tegen een koers die hoger lag dan de biedprijs van Mediahuis en de Van Puijenbroeks, die hun intenties in december kenbaar maakten. Volgens Talpa ontstaat door de beoogde overname "een nieuw Nederlands onafhankelijk multimediabedrijf met sterke posities in print, radio, televisie en online content". De televisieproducent heeft ook belangen in SBS Nederland en in Talpa Radio, een joint venture met TMG waar de Nederlandse radiozenders Radio 10, Sky, 538 en Veronica onder vallen. Talpa zegt de overname te kunnen bekostigen uit bestaande financiële middelen. Er blijft dan nog genoeg geld over om te investeren in TMG. "Ik denk dat het goed is als de onderneming in private handen komt want uit ervaring weet ik dat een beursnotering de flexibiliteit van de bedrijfsvoering beperkt", aldus De Mol. Het bod wordt alleen doorgezet als het management en de commissarissen (raad van bestuur, nvdr.) van TMG er achter staan. Talpa wil zo snel mogelijk om de tafel met het bedrijf om daar over te praten. Ook wil het de boeken nog inzien. Als het tot een daadwerkelijk bod komt, wordt dat pas gestand gedaan na aanmelding van minstens 95 procent van de aandelen. Talpa was niet bereikbaar voor nader commentaar. Onduidelijk is nog of het bedrijf al contact heeft gehad met TMG of met de familie Van Puijenbroek. Omdat zij ruim 40 procent van de aandelen in handen hebben, heeft een bod zonder hun steun geen kans van slagen. TMG heeft eerder een overnamebod ontvangen van het Mediahuis - de groep boven de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg - en van grootaandeelhouder VP Exploitatie (familie Van Puijenbroek) ter waarde van 243 miljoen euro of 5,25 euro per aandeel. Intussen zijn er al toezeggingen gebeurd om meer dan 55 procent van de aandelen in handen te krijgen, zo raakte vorige week bekend.