Bogle was ook de oprichter van de investeringsmaatschappij Vanguard. Hij overleed in Bryn Mawr, Pennsylvania, laat het bedrijf weten in een verklaring.

John Bogle bedacht in 1976 het eerste indexfonds, de Vanguard 500 Index Fund. Daarmee ontketende hij een revolutie op de aandelenmarkten. Mensen konden zonder tussenkomst van dure makelaars investeren in een vaststaand fonds met aandelen van grote bedrijven.

De aandelen in het fonds zijn nu ongeveer 387 miljard euro waard. Bogle had al bijna zijn hele leven gezondheidsproblemen. Hij overleefde zes hartaanvallen en leefde sinds 1996 met een pacemaker.

Bogle was ook de oprichter van de investeringsmaatschappij Vanguard. Hij overleed in Bryn Mawr, Pennsylvania, laat het bedrijf weten in een verklaring. John Bogle bedacht in 1976 het eerste indexfonds, de Vanguard 500 Index Fund. Daarmee ontketende hij een revolutie op de aandelenmarkten. Mensen konden zonder tussenkomst van dure makelaars investeren in een vaststaand fonds met aandelen van grote bedrijven. De aandelen in het fonds zijn nu ongeveer 387 miljard euro waard. Bogle had al bijna zijn hele leven gezondheidsproblemen. Hij overleefde zes hartaanvallen en leefde sinds 1996 met een pacemaker.