Gewezen wielrenner Johan Museeuw is uit zijn bedrijf Museeuw Bikes gezet. De nieuwe aandeelhouders vinden dat hij "te weinig zijn best doet als ambassadeur van het merk". Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.

Extra aandeelhouders

Het bedrijf kende nooit het verhoopte succes. Dit jaar duikelden de cijfers meer dan 4 miljoen euro in het rood. Maar Museeuw weigerde op te geven. Begin dit jaar zocht hij extra aandeelhouders om het bedrijf opnieuw zuurstof te geven.

Nieuw concept

Uiteindelijk ging hij in zee met Randy Remue, een doorgewinterde commerciële strateeg die eerder ook al bij Eddy Merckx Cycles werkte. Remue, de nieuwe commercieel directeur én aandeelhouder, bedacht een nieuw concept met de oprichting van een showroom, testcenter en een Belgian Cycling Café in Lokeren. Dat betekent echter het einde voor Museeuw in zijn firma.

Museeuw - oprichter van het bedrijf met 35 procent van de aandelen - is woest. Vechten voor zijn positie binnen het bedrijf wil Museeuw evenwel niet meer. De naam Museeuw zal wel aan de fietsen gelinkt blijven. (Belga/EE)

Gewezen wielrenner Johan Museeuw is uit zijn bedrijf Museeuw Bikes gezet. De nieuwe aandeelhouders vinden dat hij "te weinig zijn best doet als ambassadeur van het merk". Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws.Extra aandeelhouders Het bedrijf kende nooit het verhoopte succes. Dit jaar duikelden de cijfers meer dan 4 miljoen euro in het rood. Maar Museeuw weigerde op te geven. Begin dit jaar zocht hij extra aandeelhouders om het bedrijf opnieuw zuurstof te geven.Nieuw concept Uiteindelijk ging hij in zee met Randy Remue, een doorgewinterde commerciële strateeg die eerder ook al bij Eddy Merckx Cycles werkte. Remue, de nieuwe commercieel directeur én aandeelhouder, bedacht een nieuw concept met de oprichting van een showroom, testcenter en een Belgian Cycling Café in Lokeren. Dat betekent echter het einde voor Museeuw in zijn firma. Museeuw - oprichter van het bedrijf met 35 procent van de aandelen - is woest. Vechten voor zijn positie binnen het bedrijf wil Museeuw evenwel niet meer. De naam Museeuw zal wel aan de fietsen gelinkt blijven. (Belga/EE)