Luchtvaartmaatschappij Jetairfly is zestig personeelsleden aan het aanwerven om vanuit Congo Brazzaville te beginnen vliegen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

"Dit is geen frontale aanval op Brussels Airlines", beklemtoont woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. "Wij gaan enkel vluchten uitvoeren voor een Congolese maatschappij."

In Brazzaville gaat Jetairfly vliegen voor Equatorial Congo Airlines (ECAir), de nationale luchtvaartmaatschappij van de Republiek Congo. ECAir heeft zelf geen licentie om bijvoorbeeld in Europa te vliegen, maar gebruikt voor haar vluchten die van Jetairfly.

Jetairfly heeft al eerder pogingen gedaan om de boeg naar Afrika te wenden: in 2012 probeerde ze zelfs landingsrechten op Kinshasa te verkrijgen, de hoofdstad van dat andere Congo, maar daar greep ze naast. Brussels Airlines hield alle rechten. (Belga/NS)

Luchtvaartmaatschappij Jetairfly is zestig personeelsleden aan het aanwerven om vanuit Congo Brazzaville te beginnen vliegen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. "Dit is geen frontale aanval op Brussels Airlines", beklemtoont woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. "Wij gaan enkel vluchten uitvoeren voor een Congolese maatschappij." In Brazzaville gaat Jetairfly vliegen voor Equatorial Congo Airlines (ECAir), de nationale luchtvaartmaatschappij van de Republiek Congo. ECAir heeft zelf geen licentie om bijvoorbeeld in Europa te vliegen, maar gebruikt voor haar vluchten die van Jetairfly.Jetairfly heeft al eerder pogingen gedaan om de boeg naar Afrika te wenden: in 2012 probeerde ze zelfs landingsrechten op Kinshasa te verkrijgen, de hoofdstad van dat andere Congo, maar daar greep ze naast. Brussels Airlines hield alle rechten. (Belga/NS)