Optimabaas Jeroen Piqueur deed samen met Danny De Raymaeker, voorzitter van het directiecomité bij Optima, op dinsdag 12 april 2016 een voorstel aan de financieel beheerder en adviseur van de provincie. Aan tafel zaten ook eerste gedeputeerde Alexander Vercamer (CD&V), bevoegd voor Financiën, en tweede gedeputeerde Geert Versnick (Open Vld), zo bevestigen de twee.

Versnick is, naast gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen, ook bestuurder bij Optima Group. Maar hij zegt niet op de hoogte geweest te zijn van problemen bij Optima Bank. "Vanuit de Group is er geen operationele controle, enkel een cijfermatig toezicht op macrogegevens die verwerkt worden in de algemene boekhouding", verduidelijkt Versnick. Hij zegt ook dat Optima Group nooit opmerkingen van de Nationale Bank "of van gelijk wie" kreeg.

Zoals bij elk aanbod van banken, verduidelijkt de financieel beheerder van de provincie Oost-Vlaanderen dat het voorstel gecontroleerd en onderzocht werd, maar dat bleek niet bevorderlijk voor het vertrouwen. Het feit dat er geen jaarrekening 2014-2015 kon voorgelegd worden en onder meer ook geen referenties uit de publieke sector, deed de beperkte mailconversatie achteraf echter doodbloeden.

"We zaten met een aantal onbekenden die ons onzeker maakten en die argwaan wekten", zegt de financieel beheerder. Hij kijkt dan ook tevreden terug op de beslissing. "We zijn voorzichtig geweest en ik denk dat de feiten ons gelijk hebben gegeven." (Belga/NS)

Optimabaas Jeroen Piqueur deed samen met Danny De Raymaeker, voorzitter van het directiecomité bij Optima, op dinsdag 12 april 2016 een voorstel aan de financieel beheerder en adviseur van de provincie. Aan tafel zaten ook eerste gedeputeerde Alexander Vercamer (CD&V), bevoegd voor Financiën, en tweede gedeputeerde Geert Versnick (Open Vld), zo bevestigen de twee. Versnick is, naast gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen, ook bestuurder bij Optima Group. Maar hij zegt niet op de hoogte geweest te zijn van problemen bij Optima Bank. "Vanuit de Group is er geen operationele controle, enkel een cijfermatig toezicht op macrogegevens die verwerkt worden in de algemene boekhouding", verduidelijkt Versnick. Hij zegt ook dat Optima Group nooit opmerkingen van de Nationale Bank "of van gelijk wie" kreeg.Zoals bij elk aanbod van banken, verduidelijkt de financieel beheerder van de provincie Oost-Vlaanderen dat het voorstel gecontroleerd en onderzocht werd, maar dat bleek niet bevorderlijk voor het vertrouwen. Het feit dat er geen jaarrekening 2014-2015 kon voorgelegd worden en onder meer ook geen referenties uit de publieke sector, deed de beperkte mailconversatie achteraf echter doodbloeden. "We zaten met een aantal onbekenden die ons onzeker maakten en die argwaan wekten", zegt de financieel beheerder. Hij kijkt dan ook tevreden terug op de beslissing. "We zijn voorzichtig geweest en ik denk dat de feiten ons gelijk hebben gegeven." (Belga/NS)