Jeroen Meus maakt uitgeverij Van Halewyck blij

15/11/11 om 10:42 - Bijgewerkt om 10:42

Bron: Trends

De kookboeken van kok Jeroen Meus, bekend van het Een-programma Dagelijkse Kost, zijn een meevaller voor de VRT maar vooral voor uitgeverij Van Halewyck.

Jeroen Meus maakt uitgeverij Van Halewyck blij

© belga

Van de twee boeken zouden al 500.000 exemplaren verkocht zijn. Er was telkens op 30.000 gerekend. De voorbije twee jaar maakte de uitgeverij verlies, voor het eerst sinds de oprichting. In 2010 was dat zelfs 181.000 euro.

In het topjaar 2007 bedroeg de winst nog 230.888 euro. "Dat was een heel slecht jaar. Dat is iets wat één keer mag gebeuren, maar niet jaar na jaar", zegt zaakvoerder André Van Halewyck. "Wie de winst uit de kookboeken probeert in te schatten, moet er rekening mee houden dat de royalty's voor Jeroen Meus en voor de VRT samen hoger zijn dan normaal. Bovendien is het boek scherp geprijsd. Het is een euro duurder, maar telt 72 bladzijden meer en is gedrukt op een groter formaat dan dat van zijn naaste concurrent Piet Huysentruyt." Over de royalty's wordt niet gecommuniceerd. Van Halewyck liet weten dat het om een "marktconform contract" gaat. (SF)

Onze partners