Astellas betaalt onmiddellijk 500 miljoen euro voor het volledige bedrijf, maar zal ook 300 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van Fezolinetant, het belangrijkste medicijn van het bedrijf. Dat schrijft Le Soir maandag, en het nieuws staat ook op de website van De Tijd. Het gaat om de grootste Belgische overnamedeal van het jaar.

Geen verrassing

De overname komt als een verrassing, aangezien Ogeda al meerdere signalen had uitgestuurd dat het een beursgang overwoog. "We hadden drie opties: een beursgang, de instap van een private investeerder of een partnerschap met een buitenlands farmabedrijf", zegt CEO Jean Combalbert. "De avond voor we ons memorandum voor een beursgang bij de FSMA wilden indienen, hebben we beslist om het niet te doen."

"We hebben gekozen voor Astellas omdat ze grote ambities hebben met de ontwikkeling van onze producten, en omdat we dezelfde taal spreken. Niet letterlijk natuurlijk (lacht)", klinkt het nog.

Ogeda ontstond in 1994 als een spinoff van de ULB. Het bedrijf zet in op nieuwe geneesmiddelen voor "vrouwenziektes", zoals een molecule voor de behandeling van endometriose en "opvliegers" tijdens de menopauze. Ogeda haalde in 2015 een omzet van 2,8 miljoen euro. Er werken 40 mensen.

Astellas betaalt onmiddellijk 500 miljoen euro voor het volledige bedrijf, maar zal ook 300 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van Fezolinetant, het belangrijkste medicijn van het bedrijf. Dat schrijft Le Soir maandag, en het nieuws staat ook op de website van De Tijd. Het gaat om de grootste Belgische overnamedeal van het jaar. De overname komt als een verrassing, aangezien Ogeda al meerdere signalen had uitgestuurd dat het een beursgang overwoog. "We hadden drie opties: een beursgang, de instap van een private investeerder of een partnerschap met een buitenlands farmabedrijf", zegt CEO Jean Combalbert. "De avond voor we ons memorandum voor een beursgang bij de FSMA wilden indienen, hebben we beslist om het niet te doen.""We hebben gekozen voor Astellas omdat ze grote ambities hebben met de ontwikkeling van onze producten, en omdat we dezelfde taal spreken. Niet letterlijk natuurlijk (lacht)", klinkt het nog.Ogeda ontstond in 1994 als een spinoff van de ULB. Het bedrijf zet in op nieuwe geneesmiddelen voor "vrouwenziektes", zoals een molecule voor de behandeling van endometriose en "opvliegers" tijdens de menopauze. Ogeda haalde in 2015 een omzet van 2,8 miljoen euro. Er werken 40 mensen.