De raad van bestuur van Brussels Airlines staat voor een grote wissel. Jan Smets (69), tot vorig jaar gouverneur van de Nationale Bank van België, wordt op de algemene vergadering in mei benoemd tot nieuwe covoorzitter van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Dat bevestigt Etienne Davignon aan De Tijd.

Davignon, die al sinds zijn ontstaan bij Brussels Airlines betrokken is, haalde Smets vorig jaar in de raad ter vervanging van Emmanuel van Innis (ex-Engie), de enige andere Belgische bestuurder.Davignon zag in de Gentse netwerker Smets zijn ideale opvolger als covoorzitter.

Nu Smets doorschuift, blijft de 87-jarige Davignon als gewone bestuurder aan. "Het is de bedoeling dat ik in het najaar een opvolger vind. Maar dat is niet zo dringend", zegt hij.

Smets krijgt een oude bekende als collega-voorzitter naast zich. Lufthansa, de eigenaar van Brussels Airlines, heeft Christina Foerster aangeduid als tweede covoorzitter van zijn Belgische dochter.

De raad van bestuur van Brussels Airlines staat voor een grote wissel. Jan Smets (69), tot vorig jaar gouverneur van de Nationale Bank van België, wordt op de algemene vergadering in mei benoemd tot nieuwe covoorzitter van de Belgische luchtvaartmaatschappij. Dat bevestigt Etienne Davignon aan De Tijd. Davignon, die al sinds zijn ontstaan bij Brussels Airlines betrokken is, haalde Smets vorig jaar in de raad ter vervanging van Emmanuel van Innis (ex-Engie), de enige andere Belgische bestuurder.Davignon zag in de Gentse netwerker Smets zijn ideale opvolger als covoorzitter. Nu Smets doorschuift, blijft de 87-jarige Davignon als gewone bestuurder aan. "Het is de bedoeling dat ik in het najaar een opvolger vind. Maar dat is niet zo dringend", zegt hij. Smets krijgt een oude bekende als collega-voorzitter naast zich. Lufthansa, de eigenaar van Brussels Airlines, heeft Christina Foerster aangeduid als tweede covoorzitter van zijn Belgische dochter.