Baggeraar Jan De Nul heeft een contract binnengehaald in Irak, maar is wel niet het enige Belgische bedrijf dat er actief is, luidt het bij de Arabisch-Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel.

Volgens de kamer van koophandel is in Irak ook nog het bedrijf Waterleau, dat zich bezighoudt met de behandeling van afvalwater, er actief. Dat geldt ook voor Vigan, een bedrijf actief in de levering van havenuitrusting.

Toch is er geen sprake van een toevloed naar Irak. De kamer hoopt dat een bedrijf met de uitstraling van De Nul daar verandering in kan brengen.

Dertig jaar geleden was Irak een belangrijke handelspartner voor België. Vooral bouwbedrijven, maar ook bedrijven uit de chemie- en petrochemie waren er actief. Irak was toen de tweede belangrijkste handelspartner voor ons land in de Arabische wereld, na Saoedie-Arabië.

Baggeraar Jan De Nul heeft een contract binnengehaald in Irak, maar is wel niet het enige Belgische bedrijf dat er actief is, luidt het bij de Arabisch-Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel. Volgens de kamer van koophandel is in Irak ook nog het bedrijf Waterleau, dat zich bezighoudt met de behandeling van afvalwater, er actief. Dat geldt ook voor Vigan, een bedrijf actief in de levering van havenuitrusting. Toch is er geen sprake van een toevloed naar Irak. De kamer hoopt dat een bedrijf met de uitstraling van De Nul daar verandering in kan brengen. Dertig jaar geleden was Irak een belangrijke handelspartner voor België. Vooral bouwbedrijven, maar ook bedrijven uit de chemie- en petrochemie waren er actief. Irak was toen de tweede belangrijkste handelspartner voor ons land in de Arabische wereld, na Saoedie-Arabië.