Er komt deels een 'nieuw' kanaal evenwijdig aan het huidige, maar bestaande delen van het Suezkanaal worden ook dieper en breder gemaakt.

Het consortium van Jan De Nul, Boskalis, Van Oord en NMDC haalde een order binnen met een waarde van bijna 1,2 miljard euro, gelijk verdeeld over de leden van het consortium.

Het contract behelst onder meer de aanleg van een parallel aan het kanaal gelegen sectie van ongeveer vijftig kilometer, zodat schepen elkaar vrij kunnen passeren. Ook het verbreden en uitdiepen van een aantal secties zit in het contract.

Dat laatste is ook het geval voor het consortium rond DEME (Dredging International), Great Lakes Dredge & Dock Company, LLC. Dat zal een lengte van 25 kilometer uitdiepen, opnieuw tot 24 meter diepte.

Voor dit consortium gaat het om een contract van 421,3 miljoen euro. (Belga/BO)

Er komt deels een 'nieuw' kanaal evenwijdig aan het huidige, maar bestaande delen van het Suezkanaal worden ook dieper en breder gemaakt. Het consortium van Jan De Nul, Boskalis, Van Oord en NMDC haalde een order binnen met een waarde van bijna 1,2 miljard euro, gelijk verdeeld over de leden van het consortium.Het contract behelst onder meer de aanleg van een parallel aan het kanaal gelegen sectie van ongeveer vijftig kilometer, zodat schepen elkaar vrij kunnen passeren. Ook het verbreden en uitdiepen van een aantal secties zit in het contract. Dat laatste is ook het geval voor het consortium rond DEME (Dredging International), Great Lakes Dredge & Dock Company, LLC. Dat zal een lengte van 25 kilometer uitdiepen, opnieuw tot 24 meter diepte. Voor dit consortium gaat het om een contract van 421,3 miljoen euro. (Belga/BO)