Callewaert krijgt de nieuwe functie van executive chairman, wat hem in staat moet stellen om minder met het dagdagelijkse en meer met de lange termijn strategie van Option bezig te zijn. Hij blijft gelijktijdig ook voorzitter van de raad van bestuur.
Het is een goed bewaard geheim dat Callewaert al enkele jaren zocht naar een geschikte dauphin, omdat de taak als CEO hem steeds zwaarder op de schouders woog. Tot twee maal werd de fakkel ei zo na doorgegeven, maar sprong de deal ter elfder ure alsnog af. Met Frank Deschuytere als CEO lijkt het nu derde keer goede keer te zijn.

Frank Deschuytere (1964) heeft meer dan 20 jaar ervaring in de grafische sector. Hij begon zijn carrière in 1989 op de R&D-afdeling van Agfa-Gevaert. In 1999 trad hij in dienst bij Xeikon en bekleedde hij er als lid van het executive team verschillende functies. In 2010 stapte hij over naar OTN Systems (een producent van telecommunicatieapparatuur) om eind 2012 als CEO naar Xeikon terug te keren in opvolging van Wim Maes. Minder dan een jaar later ruilt hij de nummer één functie bij Xeikon in voor de gelijkwaardige functie bij Option. Frank Deschuytere is master in de ingenieurswetenschappen - burgerlijk ingenieur in de telecommunicatie (UGent)- en behaalde een MBA aan de KU Leuven.

Option is een Vlaams, beursgenoteerd technologiebedrijf. Het bedrijf werd op 3 juli 1986 opgericht door West-Vlaming Jan Callewaert (1956) en ontwikkelt hardware en software voor draadloze technologie. Callewaert kreeg in 2005 de titel van Manager van het Jaar. (KC)

Callewaert krijgt de nieuwe functie van executive chairman, wat hem in staat moet stellen om minder met het dagdagelijkse en meer met de lange termijn strategie van Option bezig te zijn. Hij blijft gelijktijdig ook voorzitter van de raad van bestuur. Het is een goed bewaard geheim dat Callewaert al enkele jaren zocht naar een geschikte dauphin, omdat de taak als CEO hem steeds zwaarder op de schouders woog. Tot twee maal werd de fakkel ei zo na doorgegeven, maar sprong de deal ter elfder ure alsnog af. Met Frank Deschuytere als CEO lijkt het nu derde keer goede keer te zijn. Frank Deschuytere (1964) heeft meer dan 20 jaar ervaring in de grafische sector. Hij begon zijn carrière in 1989 op de R&D-afdeling van Agfa-Gevaert. In 1999 trad hij in dienst bij Xeikon en bekleedde hij er als lid van het executive team verschillende functies. In 2010 stapte hij over naar OTN Systems (een producent van telecommunicatieapparatuur) om eind 2012 als CEO naar Xeikon terug te keren in opvolging van Wim Maes. Minder dan een jaar later ruilt hij de nummer één functie bij Xeikon in voor de gelijkwaardige functie bij Option. Frank Deschuytere is master in de ingenieurswetenschappen - burgerlijk ingenieur in de telecommunicatie (UGent)- en behaalde een MBA aan de KU Leuven. Option is een Vlaams, beursgenoteerd technologiebedrijf. Het bedrijf werd op 3 juli 1986 opgericht door West-Vlaming Jan Callewaert (1956) en ontwikkelt hardware en software voor draadloze technologie. Callewaert kreeg in 2005 de titel van Manager van het Jaar. (KC)