Volgens Lorenzo Bini Smaghi staat het hele bankensysteem onder druk door de onrust in Italië. Italiaanse banken hebben af te rekenen met 360 miljard euro aan slechte leningen en de Italiaanse overheid zoekt naar manieren om banken te hulp te komen, hoewel staatssteun is gebonden aan strenge Europese regels.

Bini Smaghi vindt daarom dat de regels voor steun aan banken moeten worden versoepeld, en dat er snel belastinggeld moet worden aangewend om de sector te ondersteunen. Daarbij is volgens de topbankier en voormalig ECB-bestuurslid een Europese oplossing nodig, in plaats van nationale ingrepen.

(Bloomberg/BO)

Volgens Lorenzo Bini Smaghi staat het hele bankensysteem onder druk door de onrust in Italië. Italiaanse banken hebben af te rekenen met 360 miljard euro aan slechte leningen en de Italiaanse overheid zoekt naar manieren om banken te hulp te komen, hoewel staatssteun is gebonden aan strenge Europese regels. Bini Smaghi vindt daarom dat de regels voor steun aan banken moeten worden versoepeld, en dat er snel belastinggeld moet worden aangewend om de sector te ondersteunen. Daarbij is volgens de topbankier en voormalig ECB-bestuurslid een Europese oplossing nodig, in plaats van nationale ingrepen. (Bloomberg/BO)