De Chinese retailreus Suning Commerce Group neemt een meerderheidsbelang van 70 procent in Inter Milaan, en telt daar 270 miljoen euro voor neer.

De Indonesische zakenman Erick Thohir, die voorzitter blijft, houdt zelf een minderheidsaandeel over. Thohir kwam in november 2013 aan het roer bij Internazionale. Hij nam toen de macht over van toenmalig clubeigenaar Massimo Moratti. Moratti, die de club verlaat, verkoopt zijn belang van 30 procent.

Internazionale sloot het afgelopen seizoen onder coach Roberto Mancini af op de vierde plaats en komt volgend seizoen uit in de groepsfase van de Europa League.

Suning-topman Zhang Jingdong klonk maandag tijdens een persconferentie in Nanjing bijzonder ambitieus. Zhang Jingdong wil met de 'historische overeenkomst' Inter namelijk opnieuw op het niveau van de glorietijden van weleer brengen.

Stadsgenoot AC Milan komt binnenkort naar verluidt eveneens in Chinese handen terecht. De eigenaar van AC Milan, Silvio Berlusconi, onderhandelt al enkele maanden met een Chinees consortium over een overname. (Reuters/BO)

De Chinese retailreus Suning Commerce Group neemt een meerderheidsbelang van 70 procent in Inter Milaan, en telt daar 270 miljoen euro voor neer.De Indonesische zakenman Erick Thohir, die voorzitter blijft, houdt zelf een minderheidsaandeel over. Thohir kwam in november 2013 aan het roer bij Internazionale. Hij nam toen de macht over van toenmalig clubeigenaar Massimo Moratti. Moratti, die de club verlaat, verkoopt zijn belang van 30 procent. Internazionale sloot het afgelopen seizoen onder coach Roberto Mancini af op de vierde plaats en komt volgend seizoen uit in de groepsfase van de Europa League.Suning-topman Zhang Jingdong klonk maandag tijdens een persconferentie in Nanjing bijzonder ambitieus. Zhang Jingdong wil met de 'historische overeenkomst' Inter namelijk opnieuw op het niveau van de glorietijden van weleer brengen.Stadsgenoot AC Milan komt binnenkort naar verluidt eveneens in Chinese handen terecht. De eigenaar van AC Milan, Silvio Berlusconi, onderhandelt al enkele maanden met een Chinees consortium over een overname. (Reuters/BO)