Bain Capital geeft aan door de Duitse mededingingsautoriteit op de hoogte te zijn gebracht dat de voorgenomen gecombineerde verwerving van Resilux en het Britse Petainer Topco geen goedkeuring heeft verkregen in een Fase I-onderzoek en onderworpen zou moeten worden aan een Fase II-onderzoek. Dat zou volgens Bain Capital 'de gecombineerde verwerving bemoeilijken in de context van de vereiste timing voor een delisting (van de beurs halen, red.) van Resilux'.

Het investeringsfonds benadrukt dat het afblazen van de overname van Resilux 'geen enkele wijziging inhoudt van de beoordeling van de sterktes van zowel Resilux als Petainer, noch is dit het resultaat van negatieve bevindingen tijdens het due diligence onderzoek'.

Princiepsakkoord

Bain Capital had begin februari zijn intentie bekendgemaakt tot overname van Resilux. Het investeringsfonds wilde daarbij 195 euro per aandeel bieden om Resilux van de beurs te halen. De familiale hoofdaandeelhouders en de raad van bestuur steunden het bod. Bain Capital had daarbij meteen bekendgemaakt ook een princiepsakkoord op zak te hebben voor de overname van een 'andere niet-beursgenoteerde onderneming actief in dezelfde sector' en gaf aan die twee bedrijven te willen combineren.

Aandeel keldert

De handel in het aandeel Resilux werd dinsdagochtend even opgeschort in afwachting van een mededeling. Later opende het aandeel 17,76 procent lager tot 154 euro. Rond de middag noteert het aandeel 14,42 procent lager tot 160,25 euro.

Volgens beurswaakhond FSMA werd het aandeel van Resilux maandag op de beurs in Brussel opmerkelijk druk verhandeld. Of er sprake is van voorkennis wordt nader onderzocht.

Bain Capital geeft aan door de Duitse mededingingsautoriteit op de hoogte te zijn gebracht dat de voorgenomen gecombineerde verwerving van Resilux en het Britse Petainer Topco geen goedkeuring heeft verkregen in een Fase I-onderzoek en onderworpen zou moeten worden aan een Fase II-onderzoek. Dat zou volgens Bain Capital 'de gecombineerde verwerving bemoeilijken in de context van de vereiste timing voor een delisting (van de beurs halen, red.) van Resilux'. Het investeringsfonds benadrukt dat het afblazen van de overname van Resilux 'geen enkele wijziging inhoudt van de beoordeling van de sterktes van zowel Resilux als Petainer, noch is dit het resultaat van negatieve bevindingen tijdens het due diligence onderzoek'. Bain Capital had begin februari zijn intentie bekendgemaakt tot overname van Resilux. Het investeringsfonds wilde daarbij 195 euro per aandeel bieden om Resilux van de beurs te halen. De familiale hoofdaandeelhouders en de raad van bestuur steunden het bod. Bain Capital had daarbij meteen bekendgemaakt ook een princiepsakkoord op zak te hebben voor de overname van een 'andere niet-beursgenoteerde onderneming actief in dezelfde sector' en gaf aan die twee bedrijven te willen combineren. De handel in het aandeel Resilux werd dinsdagochtend even opgeschort in afwachting van een mededeling. Later opende het aandeel 17,76 procent lager tot 154 euro. Rond de middag noteert het aandeel 14,42 procent lager tot 160,25 euro.Volgens beurswaakhond FSMA werd het aandeel van Resilux maandag op de beurs in Brussel opmerkelijk druk verhandeld. Of er sprake is van voorkennis wordt nader onderzocht.