De internetbank NIBC Direct gaat de rente op haar spaarboekje verlagen, zo blijkt uit een overzicht van Spaargids.be.

De internetbank met Nederlandse roots kwam tweeënhalf jaar geleden op de Belgische markt door zich te profileren als één van de banken met de hoogste rente. Ze blijft nog steeds bij de koplopers, maar gaat wel mee in de neerwaartse trend na het rentebeleid van de Europese Centrale Bank.

Concreet zal de rente bij NIBC Direct vanaf 20 juni worden verlaagd tot 1,2 procent basisrente en 0,3 pct getrouwheidspremie. Nu ligt de basisrente nog op 1,3 procent en 0,3 pct getrouwheidspremie. Ook de termijnrekeningen brengen vanaf 20 juni minder op.

Bij de Belgische grootbanken bedraagt de totale rente op de spaarrekening momenteel amper 0,5 pct, inclusief getrouwheidspremie. (Belga/MI)

De internetbank NIBC Direct gaat de rente op haar spaarboekje verlagen, zo blijkt uit een overzicht van Spaargids.be. De internetbank met Nederlandse roots kwam tweeënhalf jaar geleden op de Belgische markt door zich te profileren als één van de banken met de hoogste rente. Ze blijft nog steeds bij de koplopers, maar gaat wel mee in de neerwaartse trend na het rentebeleid van de Europese Centrale Bank. Concreet zal de rente bij NIBC Direct vanaf 20 juni worden verlaagd tot 1,2 procent basisrente en 0,3 pct getrouwheidspremie. Nu ligt de basisrente nog op 1,3 procent en 0,3 pct getrouwheidspremie. Ook de termijnrekeningen brengen vanaf 20 juni minder op. Bij de Belgische grootbanken bedraagt de totale rente op de spaarrekening momenteel amper 0,5 pct, inclusief getrouwheidspremie. (Belga/MI)