Volgens onze informatie hadden de bestuurders rond het Zwitserse Mountain View Capital, vertegenwoordigd door Wout Van Loon, een forensische audit van de rekeningen geëist omdat er vermoedens van onregelmatigheden waren tegenover gedelegeerd bestuurder Levi Dewaegenaere. De groep rond Dewaegenaere zou volgens onze informatie een beperktere audit gewild hebben, samen met de gewone revisie van de jaarrekening, die op 30 juni is afgesloten.

Om de machtsstrijd te beslechten had Levi Dewaegenaere voor 30 juli een bijzondere algemene vergadering laten bijeenroepen met als specifiek agendapunt de herroeping van het bestuursmandaat van Konrad Lang, een vertrouweling van Van Loon, en van Mountain View Capital zelf.

Daarop is de groep Van Loon naar de rechtbank getrokken om dat op eenzijdig verzoekschrift te laten verbieden. De rechtbank is daar op 27 juli voorlopig op ingegaan.

Levi Dewaegenaere is nog altijd onbereikbaar voor commentaar.

Intussen zegt Fischer Investment Group Holding (FIGH) uit Zürich, waarin Van Loon nu officieel voorzitter van de raad van bestuur is geworden, dat FIGH "recent een kleine aandeelhouder is geworden in Waegener Group". FIGH zegt ook dat het betrokken was bij de actie van de groep Van Loon tegen Levi Dewaegenaere bij Waegener Group.

Er is een zekere ironie in dit verhaal. In december wezen we erop dat Van Loon als toekomstig investeerder bij Waegener werd binnengehaald, terwijl zijn zakelijkdienstverleningsbureau Sunseeker (of minstens de Belgische versie daarvan) enkele weken na zijn verschijning bij Waegener failliet werd verklaard, net als twee maanden later de vennootschap Sunbreezer van zijn vrouw. De man, van wie FIGH nu zegt dat hij sinds 2009 een partner is bij hen en die volgens hun website 25 miljoen euro bij hen heeft geïnvesteerd, duikt ook op in een reeks andere faillissementen.

Speculatie op de overname van Waegener

FIGH antwoordt niet rechtstreeks op de vraag of het een bod wil uitbrengen op Waegener Group. Wel zegt woordvoerder David Cattaneo dat hun investering in Waegener kadert in een focus op "life sciences" (gezondheidszorg), naast hun kernactiviteit in vastgoed. "De oplossingen die Waegener ontwikkelt passen daar zeer goed in", verduidelijkt Cattaneo. "Ons doel is om onze investering te vrijwaren en te verzekeren dat Waegener door kan gaan met het leveren van een buitengewone prestatie".

B.L.

Volgens onze informatie hadden de bestuurders rond het Zwitserse Mountain View Capital, vertegenwoordigd door Wout Van Loon, een forensische audit van de rekeningen geëist omdat er vermoedens van onregelmatigheden waren tegenover gedelegeerd bestuurder Levi Dewaegenaere. De groep rond Dewaegenaere zou volgens onze informatie een beperktere audit gewild hebben, samen met de gewone revisie van de jaarrekening, die op 30 juni is afgesloten. Om de machtsstrijd te beslechten had Levi Dewaegenaere voor 30 juli een bijzondere algemene vergadering laten bijeenroepen met als specifiek agendapunt de herroeping van het bestuursmandaat van Konrad Lang, een vertrouweling van Van Loon, en van Mountain View Capital zelf. Daarop is de groep Van Loon naar de rechtbank getrokken om dat op eenzijdig verzoekschrift te laten verbieden. De rechtbank is daar op 27 juli voorlopig op ingegaan. Levi Dewaegenaere is nog altijd onbereikbaar voor commentaar. Intussen zegt Fischer Investment Group Holding (FIGH) uit Zürich, waarin Van Loon nu officieel voorzitter van de raad van bestuur is geworden, dat FIGH "recent een kleine aandeelhouder is geworden in Waegener Group". FIGH zegt ook dat het betrokken was bij de actie van de groep Van Loon tegen Levi Dewaegenaere bij Waegener Group. Er is een zekere ironie in dit verhaal. In december wezen we erop dat Van Loon als toekomstig investeerder bij Waegener werd binnengehaald, terwijl zijn zakelijkdienstverleningsbureau Sunseeker (of minstens de Belgische versie daarvan) enkele weken na zijn verschijning bij Waegener failliet werd verklaard, net als twee maanden later de vennootschap Sunbreezer van zijn vrouw. De man, van wie FIGH nu zegt dat hij sinds 2009 een partner is bij hen en die volgens hun website 25 miljoen euro bij hen heeft geïnvesteerd, duikt ook op in een reeks andere faillissementen. Speculatie op de overname van Waegener FIGH antwoordt niet rechtstreeks op de vraag of het een bod wil uitbrengen op Waegener Group. Wel zegt woordvoerder David Cattaneo dat hun investering in Waegener kadert in een focus op "life sciences" (gezondheidszorg), naast hun kernactiviteit in vastgoed. "De oplossingen die Waegener ontwikkelt passen daar zeer goed in", verduidelijkt Cattaneo. "Ons doel is om onze investering te vrijwaren en te verzekeren dat Waegener door kan gaan met het leveren van een buitengewone prestatie". B.L.