De rangschikking illustreert de sterke internationalisering in Azië en het Midden-Oosten. De Verenigde Arabische Emiraten tellen al meer internationale winkelketens dan de VS. Ondanks de zware crisis in Dubai openden vorig jaar 23 ketens er hun eerste winkel.

In de lijst van steden klimt Brussel van de 46ste naar de 40ste plaats, Antwerpen van 52 naar 47. Dat Antwerpen Brussel heeft ingehaald als internationale winkelstad, klopt dus niet. In Brussel kwamen er tien internationale ketens bij, in Antwerpen acht. Zeven steden in de wereld zagen het aantal internationale winkelketens sterker stijgen dan Brussel.

Tot de nieuwe spelers in Brussel en Antwerpen behoren Burberry, Hackett, Loro Piana, River Island en Forever21. België dankt zijn goede score ook aan de opening van het shoppingcenter MediaCité in Luik met nieuwkomers als Primark en Tom Tailor.

De rangschikking illustreert de sterke internationalisering in Azië en het Midden-Oosten. De Verenigde Arabische Emiraten tellen al meer internationale winkelketens dan de VS. Ondanks de zware crisis in Dubai openden vorig jaar 23 ketens er hun eerste winkel. In de lijst van steden klimt Brussel van de 46ste naar de 40ste plaats, Antwerpen van 52 naar 47. Dat Antwerpen Brussel heeft ingehaald als internationale winkelstad, klopt dus niet. In Brussel kwamen er tien internationale ketens bij, in Antwerpen acht. Zeven steden in de wereld zagen het aantal internationale winkelketens sterker stijgen dan Brussel. Tot de nieuwe spelers in Brussel en Antwerpen behoren Burberry, Hackett, Loro Piana, River Island en Forever21. België dankt zijn goede score ook aan de opening van het shoppingcenter MediaCité in Luik met nieuwkomers als Primark en Tom Tailor.