Brouwerij Van Steenberge, de producent van onder meer Augustijn, Gulden Draak, en Piraat, zag de internationale verkoop van zijn abdijbier St. Stefanus in een jaar klimmen van 300 naar 6000 hectoliter.

De brouwer uit Ertvelde sloot in 2011 een internationale verdeelovereenkomst met SABMiller, het wereldwijde nummer twee, na de Belg AB InBev.

SABMiller, van oorsprong een Zuid-Afrikaanse brouwer, maar met hoofdkantoor in Londen, brengt St Stefanus op de markt als een superluxe abdijbier. Dat abdijbier is eigenlijk Augustijn, maar wordt in het buitenland als St Stefanus verkocht (er bestaat al een Augustijn in Duitsland). "Wij zijn bijzonder tevreden met de samenwerking", meldt de algemene directeur Jef Versele. "In 2011 verkochten we 300 hectoliter buiten België, en 8000 hectoliter Augustijn in eigen land. We hadden voor het eerste jaar van de samenwerking ingezet op een verkoop van 1800 hectoliter, maar het werd dus 6000 hectoliter in 2012".

St Stefanus kreeg vorig jaar een speciale vermelding in het jaarverslag van SABMiller. Na Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, en de Verenigde Staten, wordt het abdijbier nu ook verkocht in Italië, Zweden en Zwitserland. In Frankrijk komt het bier nu ook in vaten op de markt. "De groei moet zich normaal ook dit jaar verder zetten maar ik verwacht toch een kleine vertraging", meldt Jef Versele. Voor de productiecapaciteit in Ertvelde is er voorlopig geen probleem, want die kan tot 85.000 hectoliter brouwen. (WR)

Brouwerij Van Steenberge, de producent van onder meer Augustijn, Gulden Draak, en Piraat, zag de internationale verkoop van zijn abdijbier St. Stefanus in een jaar klimmen van 300 naar 6000 hectoliter.De brouwer uit Ertvelde sloot in 2011 een internationale verdeelovereenkomst met SABMiller, het wereldwijde nummer twee, na de Belg AB InBev. SABMiller, van oorsprong een Zuid-Afrikaanse brouwer, maar met hoofdkantoor in Londen, brengt St Stefanus op de markt als een superluxe abdijbier. Dat abdijbier is eigenlijk Augustijn, maar wordt in het buitenland als St Stefanus verkocht (er bestaat al een Augustijn in Duitsland). "Wij zijn bijzonder tevreden met de samenwerking", meldt de algemene directeur Jef Versele. "In 2011 verkochten we 300 hectoliter buiten België, en 8000 hectoliter Augustijn in eigen land. We hadden voor het eerste jaar van de samenwerking ingezet op een verkoop van 1800 hectoliter, maar het werd dus 6000 hectoliter in 2012". St Stefanus kreeg vorig jaar een speciale vermelding in het jaarverslag van SABMiller. Na Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, en de Verenigde Staten, wordt het abdijbier nu ook verkocht in Italië, Zweden en Zwitserland. In Frankrijk komt het bier nu ook in vaten op de markt. "De groei moet zich normaal ook dit jaar verder zetten maar ik verwacht toch een kleine vertraging", meldt Jef Versele. Voor de productiecapaciteit in Ertvelde is er voorlopig geen probleem, want die kan tot 85.000 hectoliter brouwen. (WR)