Het overnamebod van Intel stemt overeen met 48 dollar cash per aandeel McAfee. Omgerekend wordt de overname daarmee op 7,7 miljard dollar (6 miljard euro) gewaardeerd. Het bod ligt 60 procent boven de slotkoers van het McAfee-aandeel woensdag.

Het is nog wachten op de goedkeuring van de aandeelhouders en concurrentie-autoriteiten. Als de overname wordt goedgekeurd, versterkt Intel zijn positie in toepassingen voor de mobiele markt.

Op dit moment zijn de Intel-chips zowat overal te vinden in de computerindustrie, maar niet in bijvoorbeeld smartphones. Door MacAfee in te lijven kan het halfgeleiderbedrijf hardware en software beter op elkaar afstemmen.

McAfee werd opgericht in 1987 en telt 6.100 medewerkers, die jaarlijks een omzet van om en bij de 2 miljard dollar genereren

Het overnamebod van Intel stemt overeen met 48 dollar cash per aandeel McAfee. Omgerekend wordt de overname daarmee op 7,7 miljard dollar (6 miljard euro) gewaardeerd. Het bod ligt 60 procent boven de slotkoers van het McAfee-aandeel woensdag. Het is nog wachten op de goedkeuring van de aandeelhouders en concurrentie-autoriteiten. Als de overname wordt goedgekeurd, versterkt Intel zijn positie in toepassingen voor de mobiele markt.Op dit moment zijn de Intel-chips zowat overal te vinden in de computerindustrie, maar niet in bijvoorbeeld smartphones. Door MacAfee in te lijven kan het halfgeleiderbedrijf hardware en software beter op elkaar afstemmen.McAfee werd opgericht in 1987 en telt 6.100 medewerkers, die jaarlijks een omzet van om en bij de 2 miljard dollar genereren