Metro, het moederbedrijf van Media Markt en Makro, meldt dat er 'verschillende discussies plaatsvinden', maar dat er nog geen beslissingen zijn genomen.

Potentiële kopers hebben nog geen biedingen of strategische plannen bij Metro neergelegd, luidt het bij de onderneming.

De verklaring van Metro volgt na berichten dat Signa Retail, eigendom van de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Rene Benko, belangstelling had getoond.

Volgens het Duitse blad Manager Magazine zou Benko circa 2,7 miljard euro voor Kaufhof over hebben, terwijl het eveneens Duitse Handelsblatt sprak van circa 2,9 miljard euro.

Galeria Kaufhof, zoals de volle naam luidt, heeft in Duitsland 137 filialen in onder meer Keulen, Düsseldorf, Stuttgart en Berlijn en is in België actief als warenhuisketen Inno.

Kaufhof werd in 1879 opgericht door de ondernemer Leonard Tietz en heeft tegenwoordig een Belgische CEO, Olivier Van den Bossche. (Belga/BO)

Metro, het moederbedrijf van Media Markt en Makro, meldt dat er 'verschillende discussies plaatsvinden', maar dat er nog geen beslissingen zijn genomen. Potentiële kopers hebben nog geen biedingen of strategische plannen bij Metro neergelegd, luidt het bij de onderneming. De verklaring van Metro volgt na berichten dat Signa Retail, eigendom van de Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Rene Benko, belangstelling had getoond. Volgens het Duitse blad Manager Magazine zou Benko circa 2,7 miljard euro voor Kaufhof over hebben, terwijl het eveneens Duitse Handelsblatt sprak van circa 2,9 miljard euro. Galeria Kaufhof, zoals de volle naam luidt, heeft in Duitsland 137 filialen in onder meer Keulen, Düsseldorf, Stuttgart en Berlijn en is in België actief als warenhuisketen Inno. Kaufhof werd in 1879 opgericht door de ondernemer Leonard Tietz en heeft tegenwoordig een Belgische CEO, Olivier Van den Bossche. (Belga/BO)