De daling van de inkomsten heeft mee te maken met een lagere vergoeding voor het beheerscontract en een managementbeslissing "om bepaalde international mail-activiteiten in te perken"

Meer winst

Die beslissing had wel een positieve impact op de genormaliseerde ebitda, die met 9,6 miljoen euro gestegen zijn tot 114 miljoen euro. Analisten hadden de ebitda, met 106 miljoen euro, beperkter ingeschat. De genormaliseerde nettowinst van de eerste negen maanden van dit jaar bedraagt 222,4 miljoen euro, een stijging met 2 pct in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

CEO Koen Van Gerven zegt "zeer verheugd te zijn over de sterke ebitda-evolutie". "We lieten immers een kleinere onderliggende daling van de postvolumes optekenen in combinatie met een uitstekende groei van domestic parcels, ten opzichte van een al heel sterk kwartaal vorig jaar."

Groei e-commerce

De volumes binnenlandse pakjes zijn namelijk met 13,5 pct gestegen, of het beste kwartaal tot nu toe. Dat succes is te danken aan "een sterke groei van e-commerce en een aanhoudende positieve trend in C2C". In de vooruitzichten zegt bpost in dat segment een dubbelcijferige groei te verwachten.

De daling in de volumes 'domestic mail' lijkt gekeerd: -4,7 pct in het derde kwartaal tegenover -5,7 pct in de eerste helft van 2015. Voor heel 2015 verwacht het bedrijf een daling van minder dan 6 pct.

Het postbedrijf bevestigt verder de vooruitzichten om het dividend op hetzelfde niveau te houden, en de recurrente ebitda minstens "op het hoge niveau van 2014 te houden". (Belga/NS)

De daling van de inkomsten heeft mee te maken met een lagere vergoeding voor het beheerscontract en een managementbeslissing "om bepaalde international mail-activiteiten in te perken"Die beslissing had wel een positieve impact op de genormaliseerde ebitda, die met 9,6 miljoen euro gestegen zijn tot 114 miljoen euro. Analisten hadden de ebitda, met 106 miljoen euro, beperkter ingeschat. De genormaliseerde nettowinst van de eerste negen maanden van dit jaar bedraagt 222,4 miljoen euro, een stijging met 2 pct in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. CEO Koen Van Gerven zegt "zeer verheugd te zijn over de sterke ebitda-evolutie". "We lieten immers een kleinere onderliggende daling van de postvolumes optekenen in combinatie met een uitstekende groei van domestic parcels, ten opzichte van een al heel sterk kwartaal vorig jaar." De volumes binnenlandse pakjes zijn namelijk met 13,5 pct gestegen, of het beste kwartaal tot nu toe. Dat succes is te danken aan "een sterke groei van e-commerce en een aanhoudende positieve trend in C2C". In de vooruitzichten zegt bpost in dat segment een dubbelcijferige groei te verwachten. De daling in de volumes 'domestic mail' lijkt gekeerd: -4,7 pct in het derde kwartaal tegenover -5,7 pct in de eerste helft van 2015. Voor heel 2015 verwacht het bedrijf een daling van minder dan 6 pct. Het postbedrijf bevestigt verder de vooruitzichten om het dividend op hetzelfde niveau te houden, en de recurrente ebitda minstens "op het hoge niveau van 2014 te houden". (Belga/NS)