Ogone, de Belgische internetbetalingspecialist, wordt voor 360 miljoen euro overgenomen door de Franse betalingsverwerker Ingenico. Het bereikte een akkoord met de Amerikaanse meerderheidsaandeelhouder Summit Partners.
Dat meldt Ingenico in een persbericht.

Met de overname van Ogone krijgt Ingenico de marktleider in België in handen. Ogone is ook nog actief in 76 andere landen en telt 280 werknemers.

Meer dan 40.000 handelaren en bedrijven werken met het platform van Ogone om internetbetalingen af te handelen. Vorige week liet het bedrijf nog weten dat het wereldwijd meer dan 137 miljoen transacties had verwerkt in 2012, goed voor 16,6 miljard euro. De omzet was met meer dan 30 procent gestegen tot 42 miljoen euro. De operationele winst zou ongeveer 14 miljoen euro bedragen.

Tegen 2015 mikt Ingenico op een bijdrage van ongeveer 20 miljoen euro aan de operationele winst door Ogone.

'Grote stap'
Ingenico hoopt de overname nog ergens dit kwartaal af te ronden. De Belgische Nationale Bank moet onder andere nog zijn fiat geven.

"De overname is een grote stap voor Igenico", zet topman Philippe Lazare. "De groep stond al sterk in segment van point-of-sale (verwerken van traditionele transacties in de winkel, red.) en bij mobiele betalingen. Nu kunnen combineren met een sterk online platform."

Lening

De overname betaalt Ingenico met 120 miljoen aan eigen middelen. De overige 240 miljoen wordt geleend.

Ingenico heeft nog geen cijfers voor 2012 vrijgegeven, maar het vorige boekjaar had het een omzet van 1 miljard euro en een operationele winst van 183,6 miljoen euro.

Ogone, de Belgische internetbetalingspecialist, wordt voor 360 miljoen euro overgenomen door de Franse betalingsverwerker Ingenico. Het bereikte een akkoord met de Amerikaanse meerderheidsaandeelhouder Summit Partners. Dat meldt Ingenico in een persbericht. Met de overname van Ogone krijgt Ingenico de marktleider in België in handen. Ogone is ook nog actief in 76 andere landen en telt 280 werknemers. Meer dan 40.000 handelaren en bedrijven werken met het platform van Ogone om internetbetalingen af te handelen. Vorige week liet het bedrijf nog weten dat het wereldwijd meer dan 137 miljoen transacties had verwerkt in 2012, goed voor 16,6 miljard euro. De omzet was met meer dan 30 procent gestegen tot 42 miljoen euro. De operationele winst zou ongeveer 14 miljoen euro bedragen. Tegen 2015 mikt Ingenico op een bijdrage van ongeveer 20 miljoen euro aan de operationele winst door Ogone. 'Grote stap' Ingenico hoopt de overname nog ergens dit kwartaal af te ronden. De Belgische Nationale Bank moet onder andere nog zijn fiat geven. "De overname is een grote stap voor Igenico", zet topman Philippe Lazare. "De groep stond al sterk in segment van point-of-sale (verwerken van traditionele transacties in de winkel, red.) en bij mobiele betalingen. Nu kunnen combineren met een sterk online platform." Lening De overname betaalt Ingenico met 120 miljoen aan eigen middelen. De overige 240 miljoen wordt geleend. Ingenico heeft nog geen cijfers voor 2012 vrijgegeven, maar het vorige boekjaar had het een omzet van 1 miljard euro en een operationele winst van 183,6 miljoen euro.