De Nederlandse bank-verzekeraar ING heeft zijn nettowinst in het tweede kwartaal met bijna 40 procent zien dalen. Het verlies is groter dan de prognoses van de analisten.
De nettowinst van ING daalde van 1,29 miljard tot 788 miljoen euro. Het onderliggend resultaat voor belastingen nam met 1,3 procent af tot 1,29 miljard euro. Aanalisten gepoklst door het persagentschap Bloomberg hielden rekening met een nettowinst van 907 miljoen euro.

De bankpoot van ING boekte een onderliggende winst van 1,15 miljard euro, 13,5 procent meer dan vorig jaar. Daar stond evenwel een forse daling tegenover bij de verzekeringsactiviteiten. Eenmalige posten, onder meer als gevolg van de verkoop van onderdelen, leverden een min op van 155 miljoen euro, tegen een plus van 183 miljoen euro een jaar eerder.

Ook de voorzieningen voor kredietverliezen liepen in het tweede kwartaal op tot 616 miljoen euro tegen 561 miljoen euro in de voorgaande drie maanden. De risicokosten voor bedrijfsleningen in Nederland gingen omlaag, terwijl die op hypotheken stabiel bleven.
Afscheidsnemend topman Jan Hommen zei in een toelichting dat ING het afgelopen kwartaal goede voortgang heeft geboekt bij de verbetering van de operationele prestaties. Ook met de herstructurering van het financiële concern zijn volgens hem belangrijke stappen gezet, met name de beursgang van de Amerikaanse verzekeringstak.

ING moet op verzoek van Europa 45 procent van zijn balans afbouwen. Zowat 70 procent van het plan is gerealiseerd, luidt het. ING België geeft in september details vrij over zijn resultaten. (Belga/BO)

De Nederlandse bank-verzekeraar ING heeft zijn nettowinst in het tweede kwartaal met bijna 40 procent zien dalen. Het verlies is groter dan de prognoses van de analisten. De nettowinst van ING daalde van 1,29 miljard tot 788 miljoen euro. Het onderliggend resultaat voor belastingen nam met 1,3 procent af tot 1,29 miljard euro. Aanalisten gepoklst door het persagentschap Bloomberg hielden rekening met een nettowinst van 907 miljoen euro.De bankpoot van ING boekte een onderliggende winst van 1,15 miljard euro, 13,5 procent meer dan vorig jaar. Daar stond evenwel een forse daling tegenover bij de verzekeringsactiviteiten. Eenmalige posten, onder meer als gevolg van de verkoop van onderdelen, leverden een min op van 155 miljoen euro, tegen een plus van 183 miljoen euro een jaar eerder. Ook de voorzieningen voor kredietverliezen liepen in het tweede kwartaal op tot 616 miljoen euro tegen 561 miljoen euro in de voorgaande drie maanden. De risicokosten voor bedrijfsleningen in Nederland gingen omlaag, terwijl die op hypotheken stabiel bleven. Afscheidsnemend topman Jan Hommen zei in een toelichting dat ING het afgelopen kwartaal goede voortgang heeft geboekt bij de verbetering van de operationele prestaties. Ook met de herstructurering van het financiële concern zijn volgens hem belangrijke stappen gezet, met name de beursgang van de Amerikaanse verzekeringstak. ING moet op verzoek van Europa 45 procent van zijn balans afbouwen. Zowat 70 procent van het plan is gerealiseerd, luidt het. ING België geeft in september details vrij over zijn resultaten. (Belga/BO)