De krant De Tijd signaleerde vrijdag dat ING België de papieren verrichtingen aan het loket vanaf 1 januari 2017 fors duurder maakt. Zo zal de prijs van een manuele verwerking van een papieren overschrijving buiten de basisbankdienst met 60 procent toenemen.

Voor particulieren stijgt het tarief van 6,05 naar 9,68 euro, bij zakelijke klanten van 5 naar 8 euro.

De andere banken blijken voorlopig nog geen beslissing in die zin te hebben genomen. Bij Belfius klinkt het wel dat een verhoging van 'bepaalde tarieven' wordt overwegen 'om papieren verrichtingen te ontmoedigen'.

KBC stelt dan weer 'de evoluties op de markt nauwgezet te volgen'. Maar voorlopig liggen er nog geen concrete plannen op tafel om de tarieven voor loketverrichtingen aan te passen, zo wordt wel benadrukt.

Bij BNP Paribas Fortis luidt het tot slot dat er bij hen voorlopig niets verandert. (Belga/BO)

De krant De Tijd signaleerde vrijdag dat ING België de papieren verrichtingen aan het loket vanaf 1 januari 2017 fors duurder maakt. Zo zal de prijs van een manuele verwerking van een papieren overschrijving buiten de basisbankdienst met 60 procent toenemen. Voor particulieren stijgt het tarief van 6,05 naar 9,68 euro, bij zakelijke klanten van 5 naar 8 euro. De andere banken blijken voorlopig nog geen beslissing in die zin te hebben genomen. Bij Belfius klinkt het wel dat een verhoging van 'bepaalde tarieven' wordt overwegen 'om papieren verrichtingen te ontmoedigen'. KBC stelt dan weer 'de evoluties op de markt nauwgezet te volgen'. Maar voorlopig liggen er nog geen concrete plannen op tafel om de tarieven voor loketverrichtingen aan te passen, zo wordt wel benadrukt. Bij BNP Paribas Fortis luidt het tot slot dat er bij hen voorlopig niets verandert. (Belga/BO)