ING boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 1,35 miljard euro. Dat was 27 procent meer dan een jaar eerder. Gecorrigeerd voor eenmalige posten resteerde een winst van 1,34 miljard euro. Dat was 22 procent meer dan een jaar eerder en duidelijk hoger dan de winst van 1,15 miljard euro die analisten gemiddeld hadden voorspeld. De totale opbrengsten van de bank stegen met 9 procent naar 4,4 miljard euro.

Meer kredieten verstrekt

ING zag de kredietverlening met 3,6 miljard euro groeien en trok per saldo voor 2 miljard euro spaargeld aan. Ondanks de lage rente wist de bank naar eigen zeggen "gezonde" marges te halen op zijn leningen.

Vorige maand kondigde de bank de intentie aan zowat 5.800 banen te schrappen, waarvan 3.500 in België. ING investeert in financiële technologie om de kosten te drukken. "Helaas is de beoogde transformatie van invloed op veel van onze medewerkers, met name in België en Nederland", zei CEO Ralph Hamers donderdag in een persbericht over de kwartaalcijfers.

De topman beloofde dat ING zijn uiterste best zal doen "om collega's die hierdoor geraakt of geraakt zouden kunnen worden, te helpen een nieuwe baan te vinden". "Allen die het betreft, zullen met zorg en respect worden behandeld", klonk het. (Belga/NS)

ING boekte in het derde kwartaal een nettowinst van 1,35 miljard euro. Dat was 27 procent meer dan een jaar eerder. Gecorrigeerd voor eenmalige posten resteerde een winst van 1,34 miljard euro. Dat was 22 procent meer dan een jaar eerder en duidelijk hoger dan de winst van 1,15 miljard euro die analisten gemiddeld hadden voorspeld. De totale opbrengsten van de bank stegen met 9 procent naar 4,4 miljard euro.ING zag de kredietverlening met 3,6 miljard euro groeien en trok per saldo voor 2 miljard euro spaargeld aan. Ondanks de lage rente wist de bank naar eigen zeggen "gezonde" marges te halen op zijn leningen. Vorige maand kondigde de bank de intentie aan zowat 5.800 banen te schrappen, waarvan 3.500 in België. ING investeert in financiële technologie om de kosten te drukken. "Helaas is de beoogde transformatie van invloed op veel van onze medewerkers, met name in België en Nederland", zei CEO Ralph Hamers donderdag in een persbericht over de kwartaalcijfers. De topman beloofde dat ING zijn uiterste best zal doen "om collega's die hierdoor geraakt of geraakt zouden kunnen worden, te helpen een nieuwe baan te vinden". "Allen die het betreft, zullen met zorg en respect worden behandeld", klonk het. (Belga/NS)